KUPNO SAMOCHODU BEZ OPŁACONEGO PODATKU I PRZEREJESTROWANIA

28 Sie 2018, 07:17

Witam ! Mam do was pytanie mianowicie chce kupić samochód od mojego znajomego. Sytuacja wygląda tak że on odkupił to auto 1,5 roku temu od swojego ojczyma (posiada umowe kupna-sprzedaży zawarta w lutym 2017r.) jednak przez ten czas nie opłacił w US podatku ani nie przerejestrował auta na siebie. W ostatnim czasie jego ojczym zmarł. Moje pytanie brzmi czy ja moge kupić takie auto ? Jakie moga byc konsekwencje i kto bedzie za ta zwłoke odpowiadał? Czy możliwe jest gdy kupie to auto a np. bedzie sprawa spadkowa samochód może byc mi odebrany ? Bardzo prosze o pomoc !
bronxnk
Obserwowany

02 Wrz 2018, 21:19

bronxnk napisał(a):Czy możliwe jest gdy kupie to auto a np. bedzie sprawa spadkowa samochód może byc mi odebrany ?

No jeżeli właściciel to sprzedał przed śmiercią to nie będzie sprawy spadkowej, musisz mieć jedynie ciągłość umów, a zaległości co było nie opłacone Cibie tutaj nie dotyczą, Krótko mówiąc Ty się martwisz kosztami jakie masz od dnia zakupu pojazdu. Wcześniejsze sprawy Cię nie dotyczą.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...