Kupując samochód w Niemczech - co nalezy załatwić odrazu ??

11 Maj 2011, 14:45

Witam.Przeglądałem różne fora dotyczące procedur zakupu samochodów za granicą lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.Otóż problem i pytania z jakimi się do Was zwracam są następujące ...

Pracuje za granicą lecz nie jestem tu zameldowany.Chcę kupić samochód ale nie zjeżdżać nim odrazu do PL bo jak wspomniałem prace mam tutaj.Potrzebuje nim jeździć po DE jakieś 2m-ce zanim zjadę do PL i rozpocznę procedurę rejestrowania pojazdu w kraju.

Wiem ze dla wielu z Was może się wydać pytanie zbyt proste na forum, tymbardziej bym sie ucieszył gdyż może ktoś poradzi mi jak ogarnąć tę sprawę.

Z góry dziękuje za pomoc i liczę na Waszą pomoc.

Michał
Mike Trause
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

12 Maj 2011, 06:54

Mike Trause napisał(a):Pracuje za granicą lecz nie jestem tu zameldowany

To nie widzę szansy rej.tego pojazdu na Ciebie.Niestety czy to w DR lub briefie jest taka rubryka o ktorej dobrze wiesz:dane właściciela...Nie raz mialem takie dokumenty w ręku przy rejestracji i niestety musza byc one wypelnione.. :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...