Kupuje Auto.

11 Sie 2007, 22:39

Kupuje Samochód i nie bardzo wiem jaki mam 60.000zł no moze ma jak sie postaram moge miec 70-80tys wy młodzi wienc jaki proponujecie ja sie zabardzo nie znam mam 18lat wienc nie interesowałem sie tym ale musze se kupic :P.
Pozdro dla all
Dinek
Nowicjusz

11 Sie 2007, 22:42

a ortografie w szkole miałeś ?? :D
Noo to jak na 18 lat i pierwsze auto to zacnie...60tyś możesz sobie powybrzydzać :D może określ się chociarz czy ma to być sportowiec czy raczej dupowóż napchany elektronika i innymi duperelami.
Pekińczyk
Początkujący

11 Sie 2007, 22:51

To może z taką kasą najpierw znajdź dobre lekcje języka polskiego, bo widzę że państwowe już niczego Cię nie nauczą...
Masz 18 lat i kupujesz samochód... Na początek kup sobie coś starego, czego nie będzie szkoda zarysować ani rozwalić, bo pewnie jeździsz tak samo jak piszesz...
Podczas pisania postu po prawej stronie okienka miałeś 3 porady... teraz je zacytuję:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu forumsamochodowe.pl

A wracając do zakupu samochodu, zależy do czego Ci potrzebny. Potrzeby są różne, poza tym że większość z nich zalicza się do ogólnie pojmowanej jazdy...
I na ten przykład mogą to być dojazdy do pracy/szkoły/sklepu*, na ryby lub też dla lansu, zwanego przez niektórych "wyrywaniem dup z Vivy/Alfy/Onyxa*"

*niepotrzebne skreślić
DFireCrow

12 Sie 2007, 06:10

Kurde nie pszyszlo wam do głowy ze moze rodzina pogada i spadek downy [...] i [...] boz glosze ze de..le sqamujom to nie na temat pedały [...]. :x
Pozdro dla all
Dinek
Nowicjusz

12 Sie 2007, 08:44

:D :D :D Fire Crow: Ty widzisz to, co ja??? :shock: Ale nam się bobasek rozpieszczony trafił?! :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

12 Sie 2007, 09:04

Dinek napisał(a):Kurde nie pszyszlo wam do głowy ze moze rodzina pogada i spadek downy [...] i [...] boz glosze ze de..le sqamujom to nie na temat pedały [...]. :x

Stary, jak chcesz sobie poprzeklinać to najpierw otwórz słownik jezyka polskiego i zobacz co te słowa znaczą bo założe się ,że połowy z nich nie rozumiesz.I przed kupnem samochodu naucz sie w którą strone przeżuca się biegi i jak skręcać kierownicą w lewo i prawo...Ehh założe się ,że to jakiś 10 latek (Styl wymowy godny tego wieku) napisał sobie ot tak a jak mu ktoś powiedział coś co go troszeczku do ziemi przywaliło to używa tych swoich 5 przekleństw których zna :)(Ale nierozumie)Wiesz ja nie mam jeszcze osiemnastki i równie dobrze mógłbym się kłócić na twoim poziomie ale poprostu nie chce mi sie aż tak bardzo zniżać.
P.S Jak już przeklinasz to staraj się ładnie komponować zdanie bo przekleństwa są głównie po to aby wzmocnić zdanie:)
Cytuje "Pedały [...]" Hmm wiesz co Fire Crow ma raczej dziewczyne więc nie możliwe :)
Cytuje "Downy" domyślam się ,że wzięło sie to od słowa "d...l" d...l jest to choroba i gdyby któryś z naś miał ją to byś my tutaj nie pisali :)(Lekkie zastanowienie przed napisaniem jest czasami dobre)
Cytuje "[...] boz glosze ze de..le "Myślę ,że tutaj gośc poprostu nie umie pisać szybko na klawiaturce...Bo to co on tu napisał nie rozumiem
Cytuje "sqamujom" Tutaj musisz też sie nauczyć ,że słowo Q dodaje się do przekleństw kiedy pasuje "sqamujom"(Czyt.Skłamują?)A chyba chodziło ci o spamują :)Czyli piszą bez sensu i powtarzają to co chwile ,co jest nieprawdą bo zwrócili uwagę na twój styl wypowiedzi....
Pozwole sobie zacytować jeżeli chcesz użyc przekleństwa do którego pasuje Q to jest to na przykład "Qrw*"(Czyt.K**rwa)
Wróć tu na forum jak troche bardziej dorośniesz bo narazie zachowujesz się jak szczeniak :)

Ale jeżeli chodzi o samochód to zrób jak Ci mówi Fire Crow bo kupisz sobie Honde Accord rozwalisz się nią gdzieś i co wtedy?Lepiej na początek kup sobie coś w granicach 15 tys. żeby ci go nie było tak strasznie szkoda
jak coś się stanie a jak już nabierzesz wprawy w jeżdzeniu to kupisz sobie wtedy jakąś fajną maszynke :)
PzdR
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...