L R Freelander - Pokrowce i dodatki

12 Sie 2009, 20:14

Hej witam po małej nieobecności!
Jako zakładający ten temat czuję się zobowiązany opisać jak poradziłem sobie z pokrowcami. Zakupiłem uniwersalne na Allegro takie by miały pieć zagłówków no i oczywiście się podobały. Wszystkie zagłówki wymagały przeróbek (nie wielkich bo raz przejechać maszyną). Pokrowce na przednie siedzenia bez przeróbek, tyklo plastiki u podstawy siedzeń odkrecałem i przykrecałem na pokrowce, również pokrętła od regulacji zdejmowałem i nakładałem tak by pokrowiec był pod spodem. Najbardziej czasochłonna była tylna kanapa i siedzenie - czasochłonna bo cały czas chodziłem i przymieżałem by czegoś nie pochromolić. Zrobiłem dzieloną kanapę i oparcie (wszyłem suwaki). Oryginalne pokrowce były za szerokie tak że zostały mi dwa paski materiału ok. 30cm szerokości z oparcia i kanapy a i doszywałem gumki tak by lepiej ponaprężać pokrowce. Podłokietnik nie obrobiony. Pamiętajcie 60% sukcesy to dobre napreżenie.

[ Dodano: Sro Sie 12, 2009 21:17 ]
Panowie gdzie i jak macie pomontowane CB radia we Frelkach, nie mam za bardzo wizji aby było funkcjonalnie.
Chyba wyjmę gumę tą przy zegarach z prawej i tam obsadzę. Piszcie jak macie to rozwiązane.

[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 20:45 ]
Ludzie nikt a Was nie ma CB radia we Frelku??? :shock:
Zamiast tej gumy też nie bardzo pasi a tak wyszło że radyjko jest dość spore gabarytowo.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

19 Paź 2010, 20:27

Witam
Czy zdarzyło się Wam rozbierać i składać fotel kierowcy? Chcę wymienić samą część na której się siedzi (przetarcie tapicerki) bez ruszania całej reszty. Da się bez umiejętności krawieckich? Czy ma znaczenie czy dawca będzie prawy czy lewy?
Pozdrawiam
enyo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Paź 2010, 14:06

HUBI napisał(a):Panowie gdzie i jak macie pomontowane CB radia we Frelkach, nie mam za bardzo wizji aby było funkcjonalnie.
Chyba wyjmę gumę tą przy zegarach z prawej i tam obsadzę. Piszcie jak macie to rozwiązane.

[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 20:45 ]
Ludzie nikt a Was nie ma CB radia we Frelku??? :shock:
Zamiast tej gumy też nie bardzo pasi a tak wyszło że radyjko jest dość spore gabarytowo.

Ja mam radyjko po lewej stronie przykręcone pod klapą schowka tak by ten mógł się spokojnie otworzyć. Dostęp wygodny, pod ręką i nie rzuca się w oczy.

Zależy też jakie masz wyposażenie. Montują też zamiast popielniczki w srodkowej konsoli ale akurat mam wszystkie wykorzytane i nie moge ich przeniesc bo nie ma gdzie.

Małe radyjka wchodzą też w szczeline po lewej kolo kierownicy. (taka mala poleczka)
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

08 Mar 2012, 09:28

Tez miałem taki problem, szukałem pokrowców w internecie ale nic ciekawego za rozsądną cene nie znalazłem. Trafiłem na stronę firmy Pok-ter. Mogę szczerze polecić tą firmę bardzo dobra jakośc pokrowców, możliwość zamówienia dowolnego wzoru, fachowe doradztwo. Najwazniejsze że cały towar za naprawde konkurencyjną cene. Szczerze polecam !!!
woj89
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 09 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

35 lat legendy - Toyota Celica
    Toyota Celica zadebiutowała w latach 70. i od razu stała się benchmarkiem dla sportowych samochodów. Przez 35 lat na rynku pojawiło się 7 generacji modelu, które biły rekordy sprzedaży. Sportowa Toyota stała ...