Hej witam po małej nieobecności!
Jako zakładający ten temat czuję się zobowiązany opisać jak poradziłem sobie z pokrowcami. Zakupiłem uniwersalne na Allegro takie by miały pieć zagłówków no i oczywiście się podobały. Wszystkie zagłówki wymagały przeróbek (nie wielkich bo raz przejechać maszyną). Pokrowce na przednie siedzenia bez przeróbek, tyklo plastiki u podstawy siedzeń odkrecałem i przykrecałem na pokrowce, również pokrętła od regulacji zdejmowałem i nakładałem tak by pokrowiec był pod spodem. Najbardziej czasochłonna była tylna kanapa i siedzenie - czasochłonna bo cały czas chodziłem i przymieżałem by czegoś nie pochromolić. Zrobiłem dzieloną kanapę i oparcie (wszyłem suwaki). Oryginalne pokrowce były za szerokie tak że zostały mi dwa paski materiału ok. 30cm szerokości z oparcia i kanapy a i doszywałem gumki tak by lepiej ponaprężać pokrowce. Podłokietnik nie obrobiony. Pamiętajcie 60% sukcesy to dobre napreżenie.
[ Dodano: Sro Sie 12, 2009 21:17 ]Panowie gdzie i jak macie pomontowane CB radia we Frelkach, nie mam za bardzo wizji aby było funkcjonalnie.
Chyba wyjmę gumę tą przy zegarach z prawej i tam obsadzę. Piszcie jak macie to rozwiązane.
[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 20:45 ]Ludzie nikt a Was nie ma CB radia we Frelku???
Zamiast tej gumy też nie bardzo pasi a tak wyszło że radyjko jest dość spore gabarytowo.
... byle do 15:00, byle do piątku ...