czeslaw555 napisał(a):smarekxy a jak ci się jeździ (a właściwie żonie) 1,6 ? jakie spalanie i czy brakuje kucy w stosunku do 2,0HDI przy wyprzedzaniu? pytam bo 1,6 HDI jest sporo ofert w D
Przepraszam, ale nie mogłem być wcześniej na forum...
Jeśli chodzi o Citroena C5 1,6, to spalanie mieści się w granicach 5 - 5,5l/100km, cykl mieszany 70%trasa/30% miasto. Ja mam 2,0 VCDI, nie wiem czym się różni od HDI, ale ma 150KM i w stosunku do Citroena, który ma "tylko" 110KM to różnica w przyspieszaniu jest duża i odpoczuwalna. Pół biedy, jak jeszcze jeździsz samemu Cytrynką,a le jak masz pełen stan ludzi plus bagaż, to nie naszalejesz. Tzn ciężarókę da się wyprzedzić przy dużym zapasie drogi, ale osobówek powyżej 80km/h nie proponuję
tym moim 150KM weźmiesz wszystko, nawet z pełnym obładowaniem auta. Tym bardziej, że go podrasowałem do 170KM
Edyta: jak za bardzo nie zależy Ci na tej szMocy, to weź Citroena, naprawdę komfortowe auto (chyba tylko audi A5 Cabrio mi się podobnie wygodnie jechało), baaaardzo przestronne, bezpieczne, mało awaryjne, będziesz zadowolony
A JAAAAAK WYGLĄDA!