Opel corsa c czy peugot 206, auto do 8k

10 Mar 2012, 00:18

W najbliższym czasie zamierzam zmienic swoje obecne auto na cos lepszego kwota jaka dysponuje to 8000 zl + opłaty. Potrzebuje auta w miare ekonomicznego, mało awaryjnego i przestępnych cenach czesci. Narazie na oku mam opel corse c i peugota 206. I tu nasuwa sie moje pytanie. Ktore auto lepsze, ktore warto kupic ? Slyszałem rozne opinie o wyżej wymienionych autach. Kazdy mow co innego, ale chyba tak na prawde chyba nic konkretnego na jego temat nie wie. Tak czy siak chciałbym usłyszeć od was, userow co sadzicie o oplu i peugocie.

Ps.Jestem rowniez otwarty na inne auta w tym przedziale cenowym, nie jestem szczegolnie przywiązany do zadnej z marek.
muvids
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 2010
Auto: cinkol

10 Mar 2012, 00:30

Corsa C w tych pieniądzach będzie raczej z ubogim wyposażeniem i najsłabszym silnikiem czyli 1.0.
Ja od siebie dodam Fiata Brave 1.2,w tych pieniądzach dostaniesz egzemplarz w dobrym stanie,z bogatym wyposażeniem,całkiem młodego rocznikowo (rok 2000/2001) no i jak dobrze poszukasz to z polskiego salonu nawet sie znajdzie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2012, 01:43

barol: To, że z Polskiego salonu to akurat nie jest atut. Zawsze sądziłem, że auta sprowadzone nie dość, że mają lepsze wyposażenie to jeszcze nie są tak zmęczone kiepskimi drogami. Moim zdaniem bzdura z tym polskim salonem, a handlarzy pełno i u nas
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

10 Mar 2012, 11:48

Akurat troche prawdy w tym jest ponieważ jak sie dobrze poszuka to znajdziesz auto z oryginalnym przebiegiem nie od handlarza a auta zza granicy w większości przypadków mają skręcone liczniki nawet o sporo km.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Mar 2012, 12:21

pit85 w sumie to prawda, tyle, że to o czym piszesz dotyczy aut sprowadzonych w dobrym stanie.
A takich nikt nie sprowadza bo to zupełnie nieopłacalne ze względu na znacznie wyższe ceny w Niemczech, Francji itp.
W aktualnym "Motorze" jest opisane dlaczego auta sprowadzane są tańsze.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

10 Mar 2012, 18:00

Auta z zagranicy raczej nie kupie tak samo z salonu. Poniewaz wiem jakie tam przekrety robia kolega sprzedal auto do salonu a pare tygodni pozniej jak przyszedł pooglądać auta to jego było wystawione z dosyc znacznie zmniejszonym przebiegiem. Z za granicy tez nie bo mama kupiła i najlepiej na tym nie wyszła, auto niby 120 tys przebiegu ale po miesiacu urzytkowania trzeba bylo wymienic sprzeglo, wal i cos tam jeszcze. Wydaje mi sie ze najlepiej kupic bezpośrednio od kogos, po sprawdzeniu. Ale to tez nigdy nie wiadomo. KUpujac stare auto zawsze trzeba sie liczyc z wydatkami, tak mi sie wydaje.

Ale nie o tym tu mowa. Dyskusia miała sie toczyc na temat aut do 8 k a nie gdzie je kupic. Barol dla mnie na ten moment wyposażeniowcze nie jest jakies super wazne, kazde bedzie lepsze od mojego cinkusia :D A fiat brava jakos do mnie nie przemawia :D Jakies inne pomysły i ktos moze cos napisze na temat peugota i corsy
muvids
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...

10 Mar 2012, 18:02

No spoko spoko tak tylko napisałem :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2012, 23:21

Przegladałem dzisiaj allegro i moja uwage zwrocił ford focus 1,roczknik 98-04. Co o nim myslicie ?
muvids
Nowicjusz

10 Mar 2012, 23:50

muvids: Focus MK1 to chyba najlepsze auto w swojej klasie z tamtych lat. Wszyscy jeżdzący focusem bardzo go sobie chwalą. Minusem jest korozja, ale tak naprawdę to w każdym aucie się pojawia. Czytałem już o problemach w oplach, nissanach, hondach, mazdach, VW, Audi więc nie ma co przesadzać. Blacha to jest blacha. W Polsce są mrozy i w zasadzie wszystko zależy czy ktoś ma garaż czy trzyma pod chmurką. Rywalem dla Focusa mogłaby być chyba tylko Astra II, choć skoro to podobne pod każdym względem auta to lepiej wziąć wygodniejszego Focusa
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

14 Mar 2012, 18:58

Narazie na pierwszy miejscu jest fokus. Na co waszym zdaniem warto zwrocic uwage przy kupnie auta, co sie czesto psuje, jak z czesciami; czy latwo dostepne, tanie itp ? Mysalem nad silinikiem benzynowym 1.6
muvids
Nowicjusz

14 Mar 2012, 20:45

Barol
Awatar użytkownika