Laguna/Civic/Acord/323F/BMW318

15 Kwi 2008, 17:12

To tak, Lagune bym chciał, bo fajny samochodzik przestrzenny, ale jego wadą są silniki (za słabe) Mazda fajny samochodzik 5-drzwiowy i to mi pasuje, ale mało o nim wiem i nie moge sie tu od nikogo nic konkretnego dowiedzieć. BMW był by faworytem, ale nie wiem jak spalanie i koszty napraw. Civic natomiast, bardzo fajny samochodzik, ale troszke za mały, bo zamierzan troszke w audio zainwestować, a tam troche mało miejsca.

Jeśli maci inne zdaniwe lub wiecie jak pomuc to piszcie, bo jak narazie konkretnej pomocy nie dostałem i dlatego sie motam.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Kwi 2008, 22:22

Powiedz kolego dokładnie teraz. Widzę, że najbardziej interesuje Cię Mazda, gdyż masz do niej "najmniejsze" minusy. Pisz co chcesz wiedzieć a ja mam kolesia jeżdżącego takową to się popytam co i jak.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Kwi 2008, 13:28

Interesuje mnie silnik 1,5 no i mam pytanie jak osiągi, spalanie trwałość tego silnika i ceny części.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Kwi 2008, 23:07

No niestety kolego...rezygnuję niestety z pomocy Tobie, gdyż kolega rozbił samochodzik i więcej nie będzie miał z nim do czynienia...
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2008, 18:10

Oki, Już troche zaczynam zmieniać zdanie chyba kupie sobie jakiegoś Civica do 6tys a następne 6 wydam na motocykl, bo sie ciepło robi a nie mam czym jeździć. W czerwcu lub lipcu poprosze was o pomoc i wtedy będe wiedział co będe robić. Temat uważam za zamknięty i prosze o jego USUNIĘCIE
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Kwi 2008, 23:08

Ostatecznie jak już kupisz coś, daj znać co to takiego :)

BTW: Wiedziałem, że CIVIC :>
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Kwi 2008, 23:02

Bryann napisał(a):Ja wiem czy opłaca się BMW?? Mówisz, że ma mniej koni i można ją podkręcić, ale skoro podkręcisz, to dochodzą dodatkowe koszty. A jeśli już zostanie podkręcona, to na pewno nie będzie palić 8-10l tylko trochu więcej...Pod tym względem o wiele lepszy jest CIVIC - silniki 1.6 115koni pali niecałe 8l w mieście (dzisiaj się pytałem to koleszka mówił, że przy takiej jeździe z dość ciężką stopą pali mu dokładnie 8l) . Przy masie koło 1400kg 115koni zadowoli bardziej wymagających. Słabsza jednostka 1.4 pali w mieście około litra mniej tj 5,5-6l a moc 90 koni no ale Ty chcesz coś powyżej.

Tak więc co do BMW to bym pomyślał, po przeróbkach na pewno nie będzie to 8l, a co do mocy...no to na początek 90koni trochę mało. Pamiętaj, że CIVIC'a również można przerobić. A tu zaczniesz od 115koni.

Wiesz to juz zalezy od gustu. Dla mnie BMW po prostu zajebiscie sie prezentuje: swiatla, ksztalt, progi, fajne felgi, dobre wyposazenie. a poza tym niezla frajda z jazdy. w twoim profilu widze ze tez jezdzisz bmw wiec pewnie wiesz o czym mowie. wlasnie dlatego bralbym bmw nawet z mniejsza moca, ale w dieslu, bo nie ma co sie oszukiwac - zawsze spali troche mniej niz benzyna z ta sama pojemnoscia. a jak autor koniecznie chce mocy to wez 325tds :)

co do civica to bez urazy ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze taki silnik pali w miescie 8litrow przy dynamicznej jezdzie...

a tak na podsumowanie tego wszystkiego to i tak najwazniejszy jest stan techniczny pojazdu ktory kupujemy :) pozdrawiam
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn