Cześć, stanąłem przed wyborem samochodu na dojazdy do pracy, poza tym nie chcę dłużej być uwiązany komunikacją zbiorowę. Szukam auta do mniej więcej 5 tys., w 6 tys. chciałbym się zmieścić z przerejestrowaniem i wymianą płynów, świec itd. Przekopałem się przez wiele tematów i jak na razie znalazłem dwie opcje:
Laguna I -
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Carina E -
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]mieszkam w Krakowie, więc szukam w miarę blisko samochodu, w sumie na Śląsk mam nawet bliżej niż do płd.-zach. rejonów Małopolski. Specjalnych wymagań co do wyposażenia nie mam, za wyjątkiem wspomagania. Głownie będzie jeżdżone miasto i okoliczne gminy, długie trasy bardzo sporadycznie. Ze względu na wzrost prawie 2 m wolałbym, żeby auto z przodu było raczej przestronne.
I wątpliwości odnośnie dwóch ogłoszeń, które dałem:
Prawy próg Renówki to mam wrażenie brud i błoto, ale co kilka par oczu to nie jedna
![Uśmiechnięty :)]()
1998 rok produkcji i silnik 1.6 107 KM mówi, że to wersja poliftowa, ale chyba w poliftach lakierowane też były zderzaki, a w tej konkretnej Lagunie są czarne.
Co do Toyotki specjalnych pytań nie mam oprócz jednego - warto jechać i oglądać na żywo? Z LPG, więc sporo niższe koszty paliwa, choć staram się unikać aut z już założoną istalacją.
Dzięki za wszelką pomoc i ewentualne propozycje.