Land Cruiser 90 Blokada Dyfra

22 Lut 2011, 14:45

Posiadam Toyote land cruiser 2001 r 3.0 diesel i nie działa mi w niej blokada dyfra z tyłu bo centralnego działa , Poza tym nie działa licznik . abs i pali się kontrolka od wody w filtrze . Podejrzewam że abs jest związany z licznikiem . Prosze o pomoc
leonq5
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

22 Lut 2011, 15:53

Najprędzej podłączyć pod kompa i zobaczyć co za błędy , może czujnik ABS w kole zepsuty i przez to może licznik nie działać( jak pobiera impuls z koła a nie ze skrzyni), nie załączać napędu itd.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

22 Lut 2011, 16:23

podłączyłem pod komp i prąd w ogóle nie dochodzi do pompy ABSu

[ Dodano: 24 Luty 2011, 20:44 ]
Czy abs ma jakikolwiek związek z załączniem blokady , bo mi nie działa abs (pali się kontrolka) i mryga kontrolka od blokady gdy załącze prąd nie dochodzi do blokady .Prosze o pomoc i niekasowanie tematu niema takiego.
leonq5
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

04 Mar 2012, 12:48

Witam! Mam podobny problem. Blokada jest załączona na stałe. Prz przełączeniu przełącznika na załącz miga kontrolka. Przy wyłączeniu blokada nie rozłącza się. Czy udało Ci się rozwiązać Twój problem? Pozdrawiam :|
turkuc
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

04 Mar 2012, 14:04

a coż to serwis nie ogarnia tematu ?
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe mandaty – jakie kary czekają na kierowców?
    Nie każdy kierowca jest szczęśliwym posiadaczem garażu, który tak dobrze sprawdza się podczas zimowych mrozów. Zaśnieżony i zmrożony samochód należy przed podróżą odpowiednio przygotować do drogi. ...