REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to pojechałeś gruboleśny napisał(a):Witam. W dyskotece II z tego roku co masz nie ma blokady centralnego dyfra, blokade zastąpiono tutaj kontrolą trakcji - TC. Dopiero disco, bodajże od 2003 - 2004 roku mają blokadę międzyosiową ( mogę się mylić z rokiem ). W tym roczniku co masz jest możliwość podpięcia diff locka. musisz wyprowadzić ją z reduktora za pomoć linki i kilku przeróbek do kabiny kierowcy.
leśny napisał(a):Witam. W dyskotece II z tego roku co masz nie ma blokady centralnego dyfra, blokade zastąpiono tutaj kontrolą trakcji - TC. Dopiero disco, bodajże od 2003 - 2004 roku mają blokadę międzyosiową ( mogę się mylić z rokiem ). W tym roczniku co masz jest możliwość podpięcia diff locka. musisz wyprowadzić ją z reduktora za pomoć linki i kilku przeróbek do kabiny kierowcy.
pocieszny napisał(a):każda dyskoteka ma blokade centralnego dyfra
Karson napisał(a):włączasz blokadę centralnego dyfra (diff lock) z kabiny - tym samym lewarkiem co reduktor.
Karson napisał(a):pisałem o disco I generacjiII generacja w ostatnich rocznikach nie posiada tej blokady (tak jak piszesz, na lewarku masz tylko Neutral, L-reduktor i H-biegi szosowe).
pierwsze słyszę o włączaniu difflocka kręcąc śrubą pod samochodem
Karson napisał(a):pierwsze słyszę o włączaniu difflocka kręcąc śrubą pod samochodem
pocieszny napisał(a):reduktor jest ten sam i możliwość zapięcie diff też jest mała przeróbka i wszystko bangla, trzeba tylko wybierak zmienić, sprawa dośc szeroko opisywana