Land Rover Freelander 2000 rok

04 Mar 2009, 19:29

Bierzesz kluczyk w rękę i otwierasz nim drzwi(ręcznie, nie naciskając przycisku na pilocie).Jak będzie wył alarm to kluczyk od alarmu i wyłączyć, albo zastosować kod jaki został winstalowany.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

06 Mar 2009, 08:28

jak pada aku to poprostu otwierasz go z kluczyka i nie ma w tym żadnego problemu.
passat1
Początkujący

06 Mar 2009, 13:33

Ale jak masz alarm to będzie wył bo ma swoje zasilanie.Wtedy będzie trzeba kluczykiem serwisowym go potraktować.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Mar 2009, 08:46

dziwne, bo mój ma alarm i już kidyś zdarzyło mi się, że padła bateria w pilocie i otwierałem go z kluczyka i nic nie wyło.
passat1
Początkujący

07 Mar 2009, 18:18

Ja też mam alarm i jak otwieram go kluczykiem nie z pilota to po otworzeniu drzwi wyje syrena.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Mar 2009, 20:09

johny88 napisał(a):to ja mam takie pytanie jak można otworzyć jak padł aku??

Da się otworzyć nawet jak aku padnie trzeba od strony pasażera bynajmniej u mnie. :D
- pytanie gdy odłączę akumulator to alarm sie włączy czy nie. W jaki sposób go wyłączyć?.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

08 Mar 2009, 21:06

Mi się włączy bo ma swoją bateryjkę która wystarczy mu na 14dni (w/g producenta), ale mój był chyba dokładany z tego co widziałem.
Jak się już włączy to wsiadasz i trzeba go dezaktywować.U mnie trzeba przekręcić kluczyk aż się kontroli zaświecą, po czym dioda od alarmu musi mignąć dwa razy, wyłączyć zapłon, poczekać aż dioda mignie dwa razy, włączyć zapłon i tak cztery razy.Ale nie wiem jak jest w alarmach innych samochodów.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Lis 2009, 15:42

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem land rover freelander 1,8 /5 drzwiowego i dziś wystąpił problem :neutral: nie mogę otworzyć tylnych prawych drzwi. Po naciśnięciu autopilota centralny zamek podnosi wszystkie klipsy i można otworzyć wszystkie drzwi od środka czy też od zewnątrz prócz tylnych prawych.
Klamka od środka i od zewnątrz nie reaguje, możliwe że pękła linka od zamka ?
Pozdrawiam
Kaine
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

23 Lis 2009, 14:16

klamki z mechanizmem zamka połączone są za pomocą cięgien metalowych
linki są tylko w mechanizmach podnoszenia szyb
skoro centralny podnosi siłownik i odryglowuje to raczej padł ci sam
mechanizm otwierania ze skobla drzwi
załóż kolego może osobni temat to ktoś coś więcej może podpowie
Przemas74
Początkujący