Lanos 1.4

17 Sty 2007, 20:33

Witam mam lanosa 1.4 z 2000 roku i jest taki problem od niedawa mam problem z przyśpieszaniem. Jak wdepne pedł gazu to zamiast przyspieszać samochód nie reaguje zaczyna tak jak by chamować dopiero jak delikatne sie naciśnie pedał to powoli przyśpiesza. Na takim zachowaniu silnika przejachałem 100km ale jest coraz gorzej. Mam instalacje gazowa od nowosci samochodu na bezynie jest podobnie a wymieniłem filtr paliwa i powietrza. Jaka może byc tego przyczyna. Z góry dzięki za pomoc
sebastian33
Nowicjusz

18 Sty 2007, 14:02

A świece sprawdzałeś? Bardzo prawdopodobne, że są do wymiany.
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

18 Sty 2007, 15:22

Niedawno je wymieniałem przejechałem na nich około 4000 km i kable też wymieniałem:
A da sie je sprawdzić czy to ich wina??
sebastian33
Nowicjusz

18 Sty 2007, 23:27

Witam,
A jak się samochód zachowuje na wolnych obrotach? Nie zauważyłeś czy czasem ci więcej nie pali? Może masz sondę lambda do wymiany...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Sty 2007, 08:50

Raczej nie pali więcej ale ma czasami problemy z obrotami jak samochód stoi
sebastian33
Nowicjusz

20 Sty 2007, 11:51

A na benzynie tez tak sie zachowuje :?:
Suzuki Forever :D
Snagi
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalisz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...

20 Sty 2007, 12:22

Już wszystko sie wyjasniło okazało sie że trzeba wymienic cały układ wydechowy bo juz jest tak zawalony że sie dławił spalinami przy wiekszych prędkościach. Ale dzięki za pruby pomocy
sebastian33
Nowicjusz