15 Sie 2020, 19:33
wszystko źle... ...skąd wkleiłeś fragment schematu?
Mam wielki problem z moim Lanosikiem. Po zmianie rozrządu, poległ zupełnie.
Nie mogłem dojechać do domu z warsztatu. a NA WARSZTAT JECHAŁEM BEZ PROBLEMOWO 50km. Termostat padł zupełnie. Kupiłem zaraz nowy i wymieniłem, ale przy wymianie, okazało się, że renomowany warsztat samochodowy, a właściwie pan mechanik, z nienawiści do mojego autka, bo stary i złom, wlał mu jakąś brudną ciecz do chłodnicy... ...brudy zawierały m.in. nasiona brzóz itp. Termostat pozwolił mi jeździć jedynie na benzynie, bo parownik LPG zatkany.. nie udało mi się mycie środkiem od Molli i wodą z hydrantu, wyczyścić całego układu. Parownik zamarza po kilku kilometrach. Najgorsze jest to, że pan mechanik, pościągał niektóre wężyki podciśnienia i niektóre założył tam gdzie ich nie powinno być, a niektóre, zostawił luzem, na później chyba... ..dokręcił pokrywę nad zaworami tak, że jutro jadę do ślusarza, by odblokował mi dostęp do ewentualnej wymiany świec. Horror jak 150... ...na szybko, potrzebuję kilka obrazków z wnętrza komory silnika, z prawidłowo połączonymi wężykami podciśnienia. Te schematy, zamieszczone wcześniej, na forum, są dla mnie zupełnie nie czytelne. ...POMOCY...