Lekki kompakt 1,6 benzyna do 30-40 tys.

25 Kwi 2019, 11:56

Cześć wszystkim. Założyłem ten temat, bo oczywiście potrzebuje pomocy forumowiczów.
Ze względu na to że mieszkam aktualnie w Holandii poszukuje lekkiego samochodu gdyż tutaj podatek drogowy jest w większości od wagi samochodu i od rodzaju paliwa. Więc żeby już nie przynudzać potrzebuję:

-Benzyna, myślę że pojemność 1,6 jest odpowiedni, gdyż w roku zrobię jakieś 6-10 tys km po autostradzie, drugie tyle po mieście.
-Auto kompaktowe, gdyż jestem dość wysoki a małe auto miejskie może być... za małe.
-Kwota którą mogę przeznaczyć na zakup to 30-40 tys zł.

Nie znam się kompletnie na autach kompaktowych więc nie mam nic upatrzone na razie. Liczę na waszą pomoc.
Holandia123
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Drift kontrolowany z najwyższą prędkością
    Nissan ustanowił rekord świata Guinnessa w kategorii driftu z najwyższą prędkością. Specjalnie przygotowany NISSAN GT R NISMO z roku modelowego 2016 wszedł w poślizg kontrolowany przy prędkości 304,96 km/h. Masato Kawabata, ...