Zakup auta ok 20tys, sedan D,E

29 Mar 2019, 21:55

Witam zastanawiam się nad zmianą auta, wpadł mi w oko taki lexus [link do oferty na Olx wygasł]
Interesują mnie tylko silniki od 2 do 3l, silnik pod lpg, jak 2l to benzyna. Przebiegi od 12. 14 tys roczne, co najmniej 40km dziennie, auta segmentu D,E. i Ewentualnie cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], obydwa auta zadbane rozmawiałem z właścicielami, audi do oddania za 16.5tys, Mam nadzieje że ktoś pomoże, wiem że to przez nie których podejrzane strony ale ja też je znam :D
Czy lepiej dołożyć kilka tyś i kupić coś młodszego np, Lagune 3 2,0benzyna
kurek0410
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat toledo
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Mar 2019, 09:11

kurek0410 napisał(a):Czy lepiej dołożyć kilka tyś i kupić coś młodszego np, Lagune 3 2,0benzyna
lepiej pozostać przy starych konstrukjach :ok:

A6 bardzo ładna i fajnie doposażona, silnik jest jak najbardziej spoko. O drogim zawieszeniu w A6 pewnie słyszałeś.
Lex miał widać kilka el lakierowanych, słynie z niskiej awaryjności, napewno lepiej się poprowadzi od A6 no i zawsze to coś innego a nie oklepane audiczki, vw i e46
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Mar 2019, 09:25

Wiem o drogim zawiasie, kolega kupował podobne audi tylko w gazie od niego, to pasjonat marki sam jeździ audi, sprowadza tylko wysokie wersje, w audi też dwa elementy lakierowane,
W lexusie najbardziej nie pasuje mi kolor, widać że też był lakierowany, no i też gościu sprzedaje go od października i nikt go jeszcze nie oglądał,
Właśnie lex wpadł bo nie ma go na każdej ulicy jak audi czy BMW
kurek0410
Początkujący

30 Mar 2019, 09:59

kurek0410 napisał(a):no i też gościu sprzedaje go od października i nikt go jeszcze nie oglądał,
potwierdza się jakie jest zainteresowanie Lexem.

Musisz się przysiąść do jednego i drugiego i zdecydować co bardziej Ci pasuje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Mar 2019, 10:10

kurek0410 napisał(a):W lexusie najbardziej nie pasuje mi kolor, widać że też był lakierowany, no i też gościu sprzedaje go od października i nikt go jeszcze nie oglądał,

Lexus to nie passat więc chętnych na zakup jest po prostu mało. Polacy boją się tego, czego nie znają i jest to zupełnie normalne. Postaw przed randomowym Januszem schabowego i krewetki. Co wybierze?

Druga sprawa, że ten gs może być i w świetnym stanie technicznym ale zdjęcia są bardzo słabo zrobione i to narodu nie zachęci. Zresztą porównaj sobie jak wyglądają przy ogłoszeniu ałdi od handlarza - ten wie, że "klient kupuje oczami" - co nie zmienia faktu, że a6 w tej cenie też trochę powisi na otomoto.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Mar 2019, 10:19

Zdjęciami się nie postarał fakt, audi będzie i tak większe zainteresowanie jest do oddania za 16500 z opłatami, to za drogo? Trzeba pojeździć i pooglądać.
kurek0410
Początkujący

30 Mar 2019, 10:29

Kao napisał(a):potwierdza się jakie jest zainteresowanie Lexem.

Panowie nierozpędzajcie się tak ostro :)
Lex z ogł.jest w max biednej opcji praktycznie niedostępnej. W de/ch często trafiają się takie za połowę ceny bez odzewu. Tu ktoś wystawił cenę jak za full opcje z lpg albo minimalnie mniej niż chodzą opcje fl . Do tego trzeba brać poprawkę na realia polskie i przebieg 300+k.km.

Co do porównania (
jak na tą chwile) nic tańszego premium nie będzie. Możecie sobie polemizować o wygłądzie o innych aspektach kto co lubi... obecnie jest to najtańsze premium na rynku. Może za 10lat będzie inaczej ale teraz nie ma tańszej opcji. A jak ktoś lubi odcięcie od drogi to jest w tym względzie super.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Mar 2019, 10:33

cena tego srebrnego i tak spada bo tydz temu była 23000, moim zdaniem to też za drogo, a ten jeszcze droższy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
kurek0410
Początkujący

30 Mar 2019, 10:45

kurek0410 napisał(a):cena tego srebrnego i tak spada bo tydz temu była 23000, moim zdaniem to też za drogo, a ten jeszcze droższy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Wszystko możesz wpisać a potem czekać. Dla mnie srebrny to max 14k.a czarny max 19k.w opcji że będą w dobrym stanie. Ogólnie tych aut jest mało i wiele osób wie że tanio jeżdżą co niestety troszku zawyża koszt zakupu.
szybki
Moderator - Tuning

30 Mar 2019, 10:48

no niestety wszystkie maja zawyżone ceny, właściciele lexusa mało schodzą z ceny srebrny od października się sprzedaje, a czarny z ceny wogóle nie schodzi jak obserwuję.
kurek0410
Początkujący

30 Mar 2019, 10:57

kurek0410 napisał(a):niestety wszystkie maja zawyżone ceny, właściciele lexusa mało schodzą z ceny srebrny od października się sprzedaje, a czarny z ceny wogóle nie schodzi jak obserwuję.

Będzie tylko gorzej z cenami ale nie trzeba popadać w paranoje. Z v8 trzeba się śpieszyć ale ze zwykłym 300ta jest temat przesadzony.
szybki
Moderator - Tuning

30 Mar 2019, 11:18

kurek0410 napisał(a):no niestety wszystkie maja zawyżone ceny, właściciele lexusa mało schodzą z ceny srebrny od października się sprzedaje, a czarny z ceny wogóle nie schodzi jak obserwuję.

Ktoś tym samochodem jeździ (tak jak pisze) i nie zależy mu na szybkim sprzedaniu ale jak ktoś położy 24 tys to wtedy sprzeda. to na takiej zasadzie to ogłoszenie jest, i za rok też będzie za 24 000zł do sprzedania :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

30 Mar 2019, 21:02

Panowie byłem oglądać A6 z linku, auto nie warte tych pieniędzy, na żywo po 10 dniach od wystawienia brudny choć uprzedzał, uwalony w jakiejś paście czy wosku, na zdjęciach była bajka, Ciężko się takiego ogląda, ale dojrzałem na wszystkich drzwiach od środka rdza i to spora, błotnik prawy z przodu fakt wymieniany i ładny, ale obydwa z tyłu do poprawki purchel wielkości grosza, na drugim ubytek 1cm goła blacha widoczna, na rantach progów ale to bym przebolał i jeszcze coś by się znalazło. Pisząc że auto jest bez korozji miał na myśli chyba tylko ten wymieniony błotnik ściemniacz. Kolega kupił u niego A6 i blacharsko o wiele lepsza, o reszcie i tak nie ma sensu pisać i tak się rozpisałem.
kurek0410
Początkujący

30 Mar 2019, 21:19

Jeździłem takim A6 z 2.4 quattro. Mając do wyboru tego vwagena i gs'a 300 to nawet nie myślałbym przez chwilę o Audi.
rbkt666
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Miata NBFL
Silnik: 1.6 110KM
Rok produkcji: 2001

30 Mar 2019, 21:31

kurek0410 napisał(a):Panowie byłem oglądać A6 z linku, auto nie warte tych pieniędzy, na żywo po 10 dniach od wystawienia brudny choć uprzedzał, uwalony w jakiejś paście czy wosku, na zdjęciach była bajka, Ciężko się takiego ogląda, ale dojrzałem na wszystkich drzwiach od środka rdza i to spora, błotnik prawy z przodu fakt wymieniany i ładny, ale obydwa z tyłu do poprawki purchel wielkości grosza, na drugim ubytek 1cm goła blacha widoczna, na rantach progów ale to bym przebolał i jeszcze coś by się znalazło.

Tiaaa ...brudny...jakby był czysty to by było że ...za czysty :lol:
A stan techniczny? w ogóle cokolwiek sprawdzałeś ? jeździłeś? od spodu sprawdzłeś? papiery sprawdzałeś? historia, wypadkowosć? Bo z twojego opisu to jakbyś pojechał oglądać nie samochód tylko lakier. Czyli taka klasyka
Tak się samochodów nie kupuje
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie