Lexus IS Skoda RS Saab 9-3 ???? ktory???

15 Sty 2013, 17:53

Lexus IS 2,2d 177KM 2006-2007 Skoda Octavia RS 2008 2,0d 170 KM Saab 9-3 AERO 2008 1,9ttid 180KM ktore auto byscie wybrali ktore ma swoje plusy i jakie minusy prosze o porady

przykladowe linki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
FIGHTER
Nowicjusz

Miejscowość: kristiansand

15 Sty 2013, 18:01

bralbym lexa za wyglad, czesci drozsze od skody no ale lexus to wyzsza liga, jesli chodzi o saaba to moze byc problem z czesciami ,poza tym lexus lepiej sie zbiera od skody
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

15 Sty 2013, 18:07

czyzby napewno lex lepeij sie zbiera?? czytalem troszke o silniku 220d i podobno nie jest jakis tam rewleacyjny, skrzynia tez nie za bardzo... osobiscie jeszcze nie jezdzilem ale podobno baqrdzo krotka jedynka i dopiero czuc moc po 3 biegu.. aspekt wizualny przemiawia jak najbardziej za lexusem ale to nie wszysko. czekam az ktos jeszcze sie wypowie.pzdr
FIGHTER
Nowicjusz

15 Sty 2013, 20:03

"poza tym lexus lepiej sie zbiera od skody"

Bzdura

Pomijam że silnik Toyoty to wysoce awaryjny bubel

A do autora- pytasz bo chcesz komuś sprezentować?
Jezeli szukasz rzetelnej porady to nalezy określic swoje wymagania a nie na zasadzie rzucenia hasla -ktory lepszy ! .Kazdy ma inny gust, preferencje itd.No chyba ze temat wysmarowany na zasadzie nudzi mi sie to zaloże jakiś wątek niech sie znaFcy dra za kudly.
Jeśli chcesz kupić rzeczywiście samochod to dobrze sie zastanow czy tutejsi experci z matizow, sejczento i innych wynalazkow, a najczesciej w ogole bez samochodu z racji wieku wykluczajacego posiadanei PJ to najlepszy pomysl do zbierania opini
roney03
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

15 Sty 2013, 20:42

Silniczek Toyoty z dodatkowym 5wtryskiem + DPF sprawia czasem sporo kłopotów ja bym w to nie wchodził. Juz lepiej skoda, albo honda acord 2.2 i-cdti.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Sty 2013, 22:21

auto chce kupic dla siebie, z racji tego ze nie znam nikogo kto mial lub ma ktores z tych aut pytam na forum czytalem troche o kazdym z tych aut osobno wiec postanowilem zapytac jak to wygladalby to w takim wsapolnym zestawieniu. kolego roney03 fakt nie podalem szczegolow dotyczacych moich wymagan nie jestem stalym bywalcem tego forum wyglada tez ze zle trafilem :) ale pociagne temat... zatem potrzebuje autko w dieslu z dosc mocnym silnikiem z lekkim zacieciem sportowym(RS,AERO) jestem mlody wiec auto musi sie tez prezentowac nie ma mowy o accordzie dla emertytow. odnosnie spalania mieszkam za granica i przynajmiej 4 razy do roku jestem w Pl(1000km) wiec na trasach przy dosc duzych predkosciach 150-180km/h nie przekraczalo 10l podobnie ma sie sprawa spalania na miescie 10l lubie czasami depnac ale bez przesady... wiadomo nie ma aut bezawaryjnych wiec ktore z tych aut jest najmiej awaryjne?? jezeli chodzi o czesci to z tego co mi wiadomo do lexusa sa najdrozsze do skody jest ich najwiecej a do saaba najtansze ze wzgledu ze jest na czesciach od opla czy to prawda??? czy saaby po lifcie sa tez na lacuszku czy na normalnym rozrzadzie? PJ co to takiego
FIGHTER
Nowicjusz

16 Sty 2013, 10:27

Jechałes honda acord 2.2 i-cdti ze twierdzisz ze to auto dla kapeluszników? 10s do setki i ładne odejscie. Niska awaryjność i spalanie.

Jak chcesz coś szybszego to BMW z 3.0 dieslem.

Mój szwagier miał najpierw taka bejce, ale sprzedał i kupił acorda.
Można równie sprawnie się tym poruszać, a znacznie taniej :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004