Lexus is200 - czy ma ocynk?

17 Wrz 2010, 19:08

Witam.
Znalazłem w okolicy lexusa is200. Przebieg ok, serwisowany, ogólnie zadbane autko.

Mam tylko jeden problem - blacharka, a dokładnie punkty na krawędź dachu przy przedniej szybie, odprysk przy tylnych drzwiach i na bagażniku - w tych miejscach pojawiła się rdza.

Czy is200 ma ocynkowaną blachę? Może dopiero w któryś rocznikach zaczęli ją ocynkowywać?
Poszperałem w internecie i nikt się nie skarży na rdzę w lexusach.

Czy na ocynkowaną blachę może wejść rdza?
lexx
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

17 Wrz 2010, 19:18

Z tego co wiem to prawdopodobnie ma ocynk a co do tych punktów co podałeś to może auto jest poprostu po wypadku,raz też był na allegro do sprzedania ładny Mercedes S klasa z 2000r jakoś,niby ocynk jest a tylne nadkola już zgnite były i wyszło na to że auto po wypadku było.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Wrz 2010, 19:23

dach po wypadku?
fragment tam gdzie przylega z tyłu tablica rej. ?
malutki odprysk na rogu drzwi?

Powypadkowy nie był na pewno.
lexx
Nowicjusz

17 Wrz 2010, 19:24

Możliwe że po dachowaniu.Ale jak mówisz że napewno bezwypadkowy to niewiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Wrz 2010, 19:28

Miał stłuczkę w prawy błotnik (nie naprawiana) i malowana maskę. i przedni zderzak. Ale po lekkiej stłuczce.
Ale na tych elementach jest ok.
lexx
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...