Lexus LS do oceny

07 Cze 2017, 20:31

Witam,
Trochę z ciekawości, trochę dla urozmaicenia przyszedł czas na zmiany.
Zainteresował mnie poniższy LS:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak go oceniacie?
Czy jeśli stan pokrywa się z opisem jest wart swojej ceny?
Przebieg raczej mało wiarygodny?
Bać się pneumatycznego zawieszenia? Mam uraz po pneumatycznym zawiasie w rand roverze...
Jaki bezpieczny budżet po zakupie na ewentualny serwis/ naprawy powinienem mieć w przypadku w.w LS'a?
Czy jeśli na dłuższą metę nie przypadnie mi do gustu będzie problem ze sprzedażą?
Ceny tych modeli raczej niższe już nie będą?

Po samochód nie mam daleko, trochę wolnej gotówki odłożone i chodzi mi ów lexus po głowie. Tym bardziej, że na obecny samochód mam kupca w super pieniądzach.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

07 Cze 2017, 20:34

Może to przewrażliwienie, ale jakby przód i tył się nie składał równo.

No i nie wiem czy środek na te 240 tyś wskazuje, ale jakości Lexusa z tamtych lat nie znam.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Cze 2017, 20:40

Szczerze mówiąc to kiera wygląda tragicznie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Cze 2017, 20:51

Invi napisał(a):Szczerze mówiąc to kiera wygląda tragicznie

Też miałem takie wrażenie ale nie chciałem ryzykować. W mojej Megance po 195 tyś mniej wytarta jest...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Cze 2017, 22:59

Cena przesadzona sam opis handlarzem odrazu zajeżdża nie trzeba nawet sprawdzać.
Oryginalny przebieg
Bez historii wypadkowej
Serwisowany w aso w Austrii a w Polsce tylko olej zmieniany a sprowadzony w 2005 roku.
A najlepsze jest to Miał dwóch właścicieli (drugi właściciel praktycznie nim nie jeździł). :lol: tak kupił sobie bo miał za dużo miejsca na podwórku. Kierownica zdziurą co świadczy że przebieg jest duuuuzo wyższy. Moja e 60 z 270 tys. Stojąca cały czas na francuskim słońcu jest tylko lekko przetarta. Na fotelu kierowcy wydaje mi się że na siedzisku jakby było część odświeżana przód i lewą stroną (inne kolory) ale bez sensu malować było by część siedziska (ale już sporo w życiu widziałem).
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Cze 2017, 10:31

Mam nosa do Lexów :mrgreen: i sądzę że jest to ściema Lexowa ponieważ auto jest świeżo sprowadzone i nawet jeżeli wszystko odbyło się po kosztach to ile niby kosztował za granicą... oczywiście może być to chrupek ale rokujący czyli w miarę bezwypadkowy ale nigdy nie serwisowany więc 10k i jest git... tylko że wtedy cena już się robi konkret no i ciekawe co z jego wypadkowością.

Ogólnie ta sztuka średnio mi się widzi może przez ten handlarski pierdoling a może przez opony w plaku.

Kirin wolałbym dołożyć trochę i polować na ucf10 ale w idealnym stanie, ewentualnie na ucf20 fl albo ewentualnie na gs430...
Wszystkie nie tracą już na wartości a ucf20fl troszkę bardziej zalatuje nowoczesnością od strony dizajnu i techniki... już nie wspominając gs-ku. .
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...