Lpg z cieklym wtryskiem-nie przelacza na lpg

01 Wrz 2016, 17:27

Witam,
Tak jak w temacie mam takowy problem, auto nie chce się przełączyć na lpg, jak ręcznie przelaczam to po ok 50-100m gaśnie.co może być przyczyną i jakie ewentualne koszta naprawy?
rampampam
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

03 Wrz 2016, 20:41

Przyczyn może być kilka. Najlepiej jak podjedziesz do gazownika. Instalka na gwarancji jeszcze?
Forumowicz
Aktywny

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2,2 16V 155KM direct
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

04 Wrz 2016, 09:59

Przy V generacji LPG tak naprawdę nie ma co grzebać. Trzeba pojechać do gazownika, który podłączy się pod komputer i sprawdzi co jest grane. Ty możesz ewntualnie sprawdzić, czy elektrozawory się otwierają ( słychać charakterystyczne cyknięcie ). Powodem może być np. chociażby zapchany filtr LPG. Ale coś mi się zdaje, że to coś innego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Wrz 2016, 17:39

bylem u gazownika w olsztynie i padnieta pompa koszt 1k, dzis dzwonil jeszcze ze przetwornica tez padnieta i tez 1k :/
rampampam
Początkujący

06 Wrz 2016, 17:40

rampampam napisał(a):Przyczyn może być kilka. Najlepiej jak podjedziesz do gazownika. Instalka na gwarancji jeszcze?

niestety nie, auto z niemiec
rampampam
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...