Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i posiadam LR Freelandera 2000r 2.0 Diesla. Mam następujący problem: otóż po wrzuceniu biegu wstecznego i ruszeniu zaczyna cos pukac z przodu auta. Dzieje sie tak tylko na wstecznym. Na innych biegach nie ma zadnych stukow ani wycia. Dodam równiez że dzieje sie tak na prosto ustawionych kolach i na skreconych - tzn bez znaczenia. Pozdrawiam
Prorok rozumiem ze IRD to reduktor tak? (nie znam jeszcze wszystkich pojec) A nie bedzie to cos ze skrzynia? Bo te stuki sa tylko na wstecznym. Moze tryby od wstecznego? Prosze forumowiczow o pomoc.
Rozumiem. Czyli czeka mnie wymiana tego cuda co kosztuje 3000pln no ale takie sa uroiki landkow. Kolego a powiedz mi czy mozna zregenerowac ten reduktor tzn skrzynie rozdzielcza?
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Wielofunkcyjny SUV kompaktowy - SsangYong XLV W odpowiedzi na wzrost rynku kompaktowych SUV-ów SsangYong wypuścił w 2015 r. Tivoli, pierwszy swój mały SUV, który natychmiast stał się jej najbardziej popularnym nowym modelem. W ostatnim roku wyprodukowano ...
Mnie tez sie wlasnie wydaje ze to cos ze skrzynia. Jeszcze odkrece wal napedowy i sprawdze czy bedzie tak samo. Jesli stuki ustapia to bedzie pewnie skrzynia. Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc
tak też zrób, wyeliminujesz napęd na tył, zostanie ci skrzynia i IRD, tak czy inaczej pewno przyjdzie ci zdemontować obie te rzeczy i zaglądnąć do środka, wtedy wszystko bedzie jasne.
pozdr
az td4
a ja jak wbijam wsteczny nie zawsze mi wskoczy i słychać takie chrobotanie ze skrzyni biegów. Co może być problemem? Czasem ale kilka razy się to zdarzyło 2 mi wyskoczyła
może padać sprzęgło lub wysprzęglik, brakuje przełożenia w skrzyni stąd zgrzyty. jeździc bez cofania, jak to samo zacznie sie pojawiać na pozostałych biegach to do roboty. pytanie czy podczas jazdy nie odczuwacie łagodnego slizgania się sprzęgła ?
pozdr
az td4
Ja mam na 100% sprzęgło do wymiany. Ślizga się i "coraz wyżej bierze". To że mi wsteczny nie wchodzi spodziewałem się że to raczej coś ze skrzynią biegów. No niestety trzeba będzie sie wziąć wkrótce za wymianę sprzęgła
ja mam sprzeglo niedawno zmieniane caly komplet i tez wymieniany byl wysprzeglik bo padl a przy wstecznym czasami nie wbije sie bieg i rzezi wiec gdzie indziej bym szukal przyczyny. jezdze tak i jest ok nie szukajcie sobie usterek pewnie ten typ tak ma
potwierdzam, po wymianie sprzęgła też czasem rzęzi, taki urok tego auta i tyle ja bym się tym nie przejmował. Z drugiej jednak strony dentysta nie jest zdrowy dla skrzyni. Co do 3 tyś zł za ird to hmm za 1400zł kupisz pełny zestaw naprawczy i masz w zasadzie nowy ird. Ze starego to chyba tylko korpus zostaje.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.