REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tych 2 słów nie należy łączyćamik napisał(a):Terenowy Peugeot
co to za bełkot? jeśli możesz przybliżyć o co w tym zdaniu chodzi bardzo był bym wdzięcznyW terenowym trybie 4WD LOCK, około 1,5-raza więcej momentu obrotowego w porównaniu do 4WD AUTO, jest przekazywane do tylnych kół
z własnego doświadczenia to wywnioskowałeś czy tak w podręczniku wyczytałeś? Bo jakoś nikt z tych co jeżdżą bez wału "uślizgów tylnej osi" nie zaobserwowali.... hmm ciekawe.pocieszny napisał(a): po odkręceniu wału będzie działać tak samo tylko z wiecznym przekonaniem uślizgu tylnej osi...
do kogo to mówiłeś "człowieku" ? Jak nie umiesz skonstruować wypowiedzi to lepiej tego nie rób. A jeśli to tyczyło się mojej wypowiedzi to kolego kłania się czytanie ze zrozumieniem.sleza napisał(a):Człowieku nie rób wiochy,nie stać Cię na paliwo to i na samochód cię nie stać.
mnie nic bo ja wału nie zdejmuję, nie jestem zwolennikiem jazdy bez wału. Właśnie dla tego że przyoszczędzę pare zł na setkę a później wydam na skrzynię czy dyfer tysiące. Ja pisałem odnośnie tego freela o którym ktoś wcześniej pisał, tym z przerobionym zawieszeniem i rozłączanymi napędami.pocieszny napisał(a):mnie tam wali ale jak ktoś lubi zaoszczędzić 7 PLN żeby wydać 4 tysie na skrzynie to droga wolna, nikt nie ma nic przeciwko przerabianiu, tylko trzeba to robić z głową![]()
BTW wiesz co ci zrobi Policja jak cie bez wału złapie?
sbb napisał(a):słyszałeś ? sio do działu off-road
rysiek314 napisał(a):Jeśli odepnie się wał to odepnie się też wiskozę bo ona jest na wale