LR Freelander wymiana filtra paliwa

01 Lut 2010, 17:30

W LR Freelander wystąpił problem, a mianowicie po wymianie filtra paliwa silnik osiąga max 3200 obr. co może być przyczyną ?
Jeśli istnieje owy temat proszę o link ,który by mi pomógł.
Koval
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

01 Lut 2010, 18:07

benzyna czy diesel??
w dieslu może dostawać powietrze do paliwa (źle dokręcony filtr), albo nie odpowietrzony układ paliwowy
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Lut 2010, 18:21

Diesel. Układ paliwowy został odpowietrzony ,a filtr ponownie sprawdzony i dokręcony i mimo to występuje nadal ten sam problem. Czy istnieje możliwość złego montażu?
Koval
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

01 Lut 2010, 21:01

teoretycznie tak ale mało prawdopodobne
węże dobrze dokręcone?? powrotny i ten do pompy? czasem poluzowana śrubka może "zepsuć humor" :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Lut 2010, 20:57

a tak na marginesie to w benzynie nie :mrgreen: ma filtra paliwa
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

03 Lut 2010, 09:23

a założysz się że jest?
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...

03 Lut 2010, 11:20

Wojtek P napisał(a):a tak na marginesie to w benzynie nie :mrgreen: ma filtra paliwa

a niby dlaczego mialo by nie byc ?? kurna nawet w maluchu byl....:)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

08 Lut 2010, 00:09

Wojtek P napisał(a):a tak na marginesie to w benzynie nie :mrgreen: ma filtra paliwa

w 1,8 k-serii filtr paliwa jest,tylko nie znajdziesz go szukajac pod samochodem, bo jest czescia pompy paliwa.wymiana kest prosta, a przy okazji mozna zobaczyc co jest w baku, wyczyscic i cieszyc sie ze zadne swinstwo nam nie zasyfi wtryskow
bizon96
Nowicjusz

Miejscowość: dublin

09 Lut 2010, 20:06

bizon96 napisał(a):

w 1,8 k-serii filtr paliwa jest,tylko nie znajdziesz go szukajac pod samochodem, bo jest czescia pompy paliwa.wymiana kest prosta, a przy okazji mozna zobaczyc co jest w baku, wyczyscic i cieszyc sie ze zadne swinstwo nam nie zasyfi wtryskow

właśnie o to mi chodziło i maluch to ferdek :lol:
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie