Luksusowe coupe/cabrio do 30 tyś - co kupić ?

24 Lis 2013, 20:07

J.w. Poszukuję wysokiej klasy coupe/cabrio; luksusowej - luksusowej oczywiście na mój budżet. Automat, disel lub benzyna obojętne, pojemność do 3.0 ( najlepiej ). Skóra, wysokiej jakości wykończenie, auto od 2002r. Ulubione marki : BMW, Lexus, Mercedes. Mam chrapkę na lexusa sc, lecz niestety cenowo... Auto na wzór tego ? Niestety propozycje moich marek są ubogie, więc powiem ogólniej, liczą się tylko ( dla mnie ) auta : -niemieckie,-japońskie,- ewentualnie włoskie.
Mam szczerą nadzieję, że mi pomożecie,
PS. Tak, wiem, że są to baaardzo wysokie wymagania jak na mój budżet.

Pozdrawiam :D
yamaha299
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 10 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

26 Lis 2013, 16:49

Fajnie, że decydujesz się na ciekawe auto, zamiast jakiegoś oszczędnego kompakta.
Zależy ci bardziej na dobrym prowadzeniu i dynamice czy luksusie i komforcie podróżowania ?
Problem jest taki, że coupe i kabriolety zazwyczaj są droższe od swoich "braci-limuzyn". Ale jeśli koniecznie chcesz dynamiczne z wyglądu auto, to pozostaje ci głównie Mercedes CLK.
W tym budżecie możesz liczyć najwyżej na wersje CLK 320 V6 (nowsza generacja) lub każdą (nawet AMG) z tej starszej. Osobiście jednak nie zastanawiałbym się nad rdzewiejącym starociem, który bazuje na W210, a celowałbym w jakiś zadbany egzemplarz 2003/2004 z nowszego modelu.
Od siebie dodam Jaguara XK. Luksus niewyobrażalny, do tego auto jest klasyczne, oryginalne i reprezentacyjne. Będzie jednak starsze i droższe w eksploatacji od Merca, a w tym budżecie będzie wymagało drobnych poprawek (np. lakierniczych).
Niedługo zostanie opublikowane mój katalog aut nietuzinkowych, może znajdziesz dla siebie coś ciekawego.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Lis 2013, 18:38

Mobile.de przy tych kryteriach wyszukiwania i mocy od 200 KM najwiecej znajduje Beemek 330 Ci .
Po za tym jedno Volvo C 70 ,jedna Alfa Romeo Brera 2.4 JTD i jedno BMW Z4 z uszkodzonym zderzakiem ,skasowanym reflektorem i przeszorowanym bokiem .

Są też TTtki.
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

26 Lis 2013, 19:30

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (Nie wiem czy one tak stoją ale chyba coś tanio)

I oczywiście Honda S2000 z całego serca polecam!

Automat to konieczność?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

26 Lis 2013, 21:30

Honda s2000 to mój cel numer jeden, lecz chwilowo nie dysponuję dostateczną ilością gotówki, choć może na " chama " mógłbym coś znaleźć, ale jeśli już kupować, to zadbaną wersję, która zaczyna się od 45 a nawet 50 wzwyż :D, w przyszłości NAPEWNO.
yamaha299
Nowicjusz

26 Lis 2013, 21:34

Zależy mi na wygodzie, wyglądzie oraz egoistycznie na prestiżu :) Komfotowe prowadzenie, chcę czuć, że coś prowadzę, oczywiście nie chce, aby palił kosmiczną ilość paliwa,ale do 15l w cyklu mieszanym spokojnie, dlatego celuje do 3000 cm3, lub 3200, ale to w ostateczności.
yamaha299
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...

26 Lis 2013, 21:35

Niestety tak :D Wiesz, ojciec zaczął mnie uczyć jeździć, gdy miałem 7 lat, przez ten czas sporo się najeździłem manualem, mam już dość szczerze powiedziawszy. Stawiam na głównie na wygodę .
yamaha299
Nowicjusz

26 Lis 2013, 21:42

BMW e46 na mój budżet, niestety e46. Nie ma dobrej opinii, jest wiele zjechanym egzemplarzy, dlatego, że użytkują je głównie młodzi ludzie. Zaraz powiesz, że nie cabrio, czy coupe, niestety też. Znaleźć bmw e46 w RZECZYWIŚCIE dobrym stanie, spełniającym moje dość wysokie wymagania jest bardzo ciężko. Z racji tego, że sam jestem młodym człowiekiem, w moim budżecie nie ma miejsca na wydatki rzędu kilkunastu tyś zł :D
yamaha299
Nowicjusz

26 Lis 2013, 21:45

Co do TTtek, powiem krótko :D nie podobają mi się. Mimo że bym bardzo chciał, nie przekonam się ich wyglądu.
yamaha299
Nowicjusz

26 Lis 2013, 23:19

KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

27 Lis 2013, 00:23

Albo dołożysz troszku kasy albo kupisz najzwuklejszego populusa bez dachu albo coupe.

Na Twoim miejscu jak chcesz się wyróżniać i mieć namiastkę luksusu to pomyśl o w124 cabrio/ Lex SC300/400 itd....

Wszystko co będzie za tą kaskę niestety ale nic nie ma wspólnego z luksusem...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Lis 2013, 15:33

yamaha299 napisał(a):BMW e46 na mój budżet, niestety e46. Nie ma dobrej opinii, jest wiele zjechanym egzemplarzy, dlatego, że użytkują je głównie młodzi ludzie. Zaraz powiesz, że nie cabrio, czy coupe, niestety też. Znaleźć bmw e46 w RZECZYWIŚCIE dobrym stanie, spełniającym moje dość wysokie wymagania jest bardzo ciężko. Z racji tego, że sam jestem młodym człowiekiem, w moim budżecie nie ma miejsca na wydatki rzędu kilkunastu tyś zł

W naszym kraju znalezc cos nie zajechanego kreconego czy skladanego to wogole sukces.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

27 Lis 2013, 16:08

Prawda, S2000 to jedno z najgenialniejszych aut w historii motoryzacji, ale musiałbyś dozbierać z 10 000, a jak mówiłeś nie masz z czego. Powtórzę mój pomysł: Mercedes CLK.
Dodam jeszcze Toyotę Avalon Solara, bo ktoś już o niej wspomniał: genialne auto. Nie dość, że ładne to jeszcze dostało najwyższą notę w australijskich i amerykańskich rankingach niezawodności, ale też nie w tym budżecie :/
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

27 Lis 2013, 18:19

Chyba się nie zrozumieliśmy :D Luksus - ale na mój budżet :D Przecież nie oczekuję nie wiadomo czego, znam swój budżet i chcę wlaśnie na niego znaleźć coś " luksusowego ". Napewno nie chcę "szarego" kompaktu, manual, benzyna, tapicerka i generalnie oszczędności na każdym calu samochodu. Ma być nietuzinkowy ale do 30 tyś :D Wiem, że to trudny orzech do zgryzienia; bo gdybym miał te 15-20 tyś więcej, to z pewnością wiedziałbym co kupić, a tak zwracam się do was.
yamaha299
Nowicjusz

27 Lis 2013, 18:21

Podsumowując najbardziej mi przypadło mi do gustu ta beemka, no ale......jak mówiłem wcześniej trudno coś dobrego znaleźć, a co sądzicie o tym egzemplarzu ? Wydaje się podejrzany ? : [link do oferty na Allegro wygasł]
yamaha299
Nowicjusz