witam, zamierzam zmienić wysłużonego Scenica. Budżet jaki chce przeznaczyć to około 20 tys złotych. Priorytetem jest dla mnie ekonomiczna jazda. Obecnie mam auto w gazie i wydaje około 900 zł na gaz miesięcznie. Scenic spala około 10l / 100 km. Auto musi spalać nie więcej niż obecne.
Z tego co przeglądałem to wpadły mi w oko trzy auta: - Opel Vectra - Peugeot 407 - Mazda 6.
Będę wdzięczny za opinie o powyższych autach lub inne ciekawe propozycje.
Najlepiej z gazem z tych co podałeś radzą sobie Vectra1.8, i Peugeot 1.8, 2.0, i każdy z nich ma swoje wady, głownie elektryka, natomiast blachy w porównaniu do Mazdy są OK , no i u japońca trzeba potem ręcznie regulować zawory.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie? Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.