Macan 3.0 diesel czy Mercedes W213?

28 Lis 2019, 22:40

Witam wszystkich,

mam dylemat co do zakupu auta. Zastanawiam się pomiędzy Mercedesem w213 diesel 194km rocznik 2018 oraz Porsche Macan 3.0 diesel rocznik 2015 . Co byście wybrali? Macan do mnie przemawia pod kątem wrażeń z jazdy ale wnętrze jest już dość stare. Z kolei mercedes jest ładniejszy w środku ale wrażenia z jazdy takie sobie...Wiem że to auta z zupełnie innych segmentów ale nie mogę się zdecydować, może ktoś z was przedstawi jakieś ciekawe argumenty za/przeciw.

Pozdrawiam, Michał
michal811
Obserwowany

29 Lis 2019, 09:24

michal811 napisał(a):Zastanawiam się pomiędzy Mercedesem w213 diesel 194km rocznik 2018 oraz Porsche Macan 3.0 diesel rocznik 2015
Macan jest ciekawym samochodem ale to już SUV i plusy w stosunku do Mercedesa to to że siedzisz wyżej jest mniej spotykany na drogach no i trochę większe odczucia z jazdy bardziej sportowej. Samochód jest trochę sztywniejszy podczas pokonywania zakrętów z większą szybkością. Wnętrze ma przeciętne.

W213 jest sporo nowszy bo tu już trzy lata robi dużą różnicę. Plusy dla tego modelu to nowoczesne wnętrze, samo prowadzenie pod względem komfortu, wybierania różnych nierówności. Piszesz wrażenia takie sobie ale na dłuższą metę jak jeździsz dużo to je docenisz :) o ile nie oczekujesz właściwości sportowych.

Ogólnie zastanów się nad swoim stylem jazdy jak jeździsz raczej spokojnie to Mercedes ale jak lubisz często "cisnąć" to Macan.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Sty 2020, 13:17

Macan zdecydowanie,
Wystarczająco komfortowy, duży, a po flashu możesz z niego wycisnąć ponad 300 koni
OskarNT
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...