Małe autko dla kobietki

04 Paź 2013, 06:12

Zobacz na te oferty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Paź 2013, 14:15

Silnik 1.25 75km to do dobry pomysł. Mało pali, jest dynamiczny oraz nie jest awaryjny. Łatwo dostać taką Fieste z polskiego salonu.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Paź 2013, 21:01

Barol bardzo ciekawe linki, dziękuję!

To punto najbardziej zwróciło moją uwagę chociaż mam kilka pytań:
- zasłonięte tablice, po co to komu? Dla mnie jako laika to wygląda jak chęć ukrycia czegoś co mogło by mieć wpływ na mój zakup?
- cena za rocznik 2007 jest niska, porównując do Pandy którą dałeś w linku. To może znaczyć że jest jakiś haczyk? :P
- Panda wygląda na wysoką. Ostatnio miałam okazję jechać hyundai atos, podobny kształt - strasznie tym zarzucało przy podmuchach wiatru i wyprzedzaniu! Czy to domena wszystkich aut tego typu?
- w co lepiej celować? Pandę, punto, fiestę czy corsę?
regink
Nowicjusz

Auto: Renault Twingo

04 Paź 2013, 21:14

Zacznijmy od tego, że Punto, to auto dla "bogaczy" :) i to nie dlatego, że słono kosztuje jego kupno, ale jego utrzymanie. Bez przerwy trzeba coś naprawiać, wymieniać, reperować. Moi znajomi utopili już drugie tyle kwoty, za jaką go kupili. Dlatego odradzam kupować Punto. Zresztą popatrz sobie na strony z darmowymi ogloszeniami. Masa Punto do kupienia, a jak myślisz, czemu ludzie chcą się ich pozbyć?
Ostatnio edytowany przez ArteK, 05 Paź 2013, 00:03, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Proponuję zapoznać się z regulaminem naszego forum. Link został usunięty.
Duży kredyt? O ile masz dobrą płynność finansową i potrafisz udowodnić, że jesteś rzetelnym kredytobiorcą – oferują o dużo tańsze raty. Dlaczego? Zastanów się ile kosztuje bank, obsługa klienta, który bierze 1000 zł, a 20 000?
marian21
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 06 2002
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: vw golf 4 1.4 16v

04 Paź 2013, 21:26

marian21A może lepiej kupić Golfa 1.4? :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Paź 2013, 16:20

marian21 znasz zasade jak dbasz tak masz? Wsród znajomych były i są Punta,znam dwa egzemplarze które nie sprawiają kłopotów (jeden po lifcie 2004rok a drugi I 99rok).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w punktach karnych 2023 - powrót do przeszłości
    Ten rok to zdecydowanie czas zmian dla prawa ruchu drogowego w Polsce. Ponad dwa miesiące temu zetknęliśmy się z lawiną nowych regulacji, a już od 17 września 2023 roku, w życie weszła nowelizacja przepisów o punktach ...
    XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja
    17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...

10 Paź 2013, 21:00

Może zainteresuje cię mercedes A-klasa :)
[link do oferty na Allegro wygasł] automat :)
[link do oferty na Allegro wygasł] ten mniej ci spali :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

Popatrz też na Peugeota 206 :
[link do oferty na Allegro wygasł]
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 08 04 2013
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16 v
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

11 Paź 2013, 14:40

A klasa nie należy do udanych
Koniu
Forumowicz VIP

11 Paź 2013, 19:04

Dokladnie,przednie zawieszenie bardzo szybko sie zużywa,tylne z koleji jeśli sie nie dba to potrafią popękać sprężyny i amortyzatory szybciej sie zużyją,do tego dochodzi manualna skrzynia biegów (z pierwszych lat produkcji cierpi na defekt łożysk i uszczelniaczy),elektryka też bywa zawodna a najlepsze na deser :mrgreen: auto podczas testu łosia przewróciło sie.
Wiec krótko mówiac to auto nie zasługuje na znaczek gwiazdy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Paź 2013, 19:09

No podałem A-klase bo to wedlug mnie typowo damskie wozidełko.A co powiecie na Audi A2? Nadaje się jako furka dla kobiety bo teraz wlasnie sobie przypomniałem ze mogłem wymienić tez A2
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Paź 2013, 19:23

Też nie jest kolorowo,diesle należa do awaryjnych (luzy na wale korbowym które pojawiają się przy przebiegach rzędu 150-200tys.km). Nagminną przypadłością silników Audi A2 są też wycieki oleju. Do tego dochodzi problem z wymianą alternatora czy przepływomierza (wyjęcie tych podzespołów wymaga demontażu całego pasa przedniego co jest czasochłonne).
Barol
Awatar użytkownika

11 Paź 2013, 19:33

Jako damskie też mogłby być Citroen c3 lub c4 :) więcej do głowy mi nic nie przychodzi już :D
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika