Małe autko z klasą,ciekawe,oryginalne,do 20tys,dla kobiety

30 Mar 2010, 14:17

Hej, problem jest taki...

Jak każda baba lubię to co ładne, w jakiś sposób oryginalne i to właśnie wygląd jest dla mnie najważniejszy i o wygląd tu pytam.

Poszukuję coś extra, małego, zgrabnego samochodu. Coś z klasą, samochód którego nie zobaczysz na każdym skrzyżowaniu.

Może macie jakieś pomysły?

Ja mam jakieś swoje typy ale chciałabym sie spytać tych mądrzejszych ode mnie, może znacie jakieś fajne nie standardowe samochodziki, coś Wam się rzuciło w oczy, tak do 20tyś.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
kylmaekorpi
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

30 Mar 2010, 14:37

Nie określiłaś jakiego typu samochodu oczekujesz (tzn. duży czy mały, diesel czy benzyna, do miasta czy w trasy, będziesz jeździć sama czy z wieloma pasażerami, jaki maksymalny wiek auta itp...)

Na podstawie tego co napisałaś (nietypowe i ładne auto o które nie potykasz się na co drugim rogu) nie szukałem wśród Opli, Peugeotów, Fordów, Toyot, Hond, VW, Audi, Skód, BMW, KII, Fiatów, Renault itp itd bo ich jeździ mnóstwo, to jedne z propozycji:

Alfa Romeo 147 - piękna, zwrotna i o ile nie szybka to przynajmniej nie wolna:) [link do oferty na Allegro wygasł]

Saab 9-3 - niedoceniane auto podobnie jak Alfa segmentu premium, jest bardzo dobre a mało ich jeździ po ulicach [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Smart Fortwo - jak nazwa wskazuje tylko dla dwojga:P I tylko do miasta, w trasie to tragedia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Hyundai Coupe, podobnie jak Alfa cechuje się odrobiną "sportowego" zacięcia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

MG ZR - tego auta zdecydowanie nie spotkasz na każdym parkingu :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lancia Ypsilon - tak jak MG, tylko że mi osobiście się nie podoba zarówno na zewnątrz jak i w środku, ale podobno niektórzy uważają Lancię za piękne auta :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 14:42

Hej.Nic mi nie przychodzi do głowy tylko Mini Cooper ale musisz kaski dozbierać troszkę.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

30 Mar 2010, 14:49

To co podał kolega wyżej raczej często widać na drogach i żadne z aut nie budzi większego zainteresowania u innych kierowców...

kylmaekorpi jak ma być oryginałem sam w sobie i nie chcesz często mijać się z takim samym to pomyśl o [link do oferty na Allegro wygasł] :)

Ewnetualnie [link do oferty na Allegro wygasł] ale to już nie ma w sobie tej duszy :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

30 Mar 2010, 15:06

[quote="Kierunkowskaz"]kylmaekorpi jak ma być oryginałem sam w sobie i nie chcesz często mijać się z takim samym to pomyśl o [link do oferty na Allegro wygasł]

Ewnetualnie [link do oferty na Allegro wygasł] ale to już nie ma w sobie tej duszy
[/quote
1kwietnia zbliza sie szybkimi krokami uhhh
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

30 Mar 2010, 15:18

Dzięki za propozycje, czekam na więcej..

Może głupia jestem ale przywiązuję się do rzeczy i uważam, że to co posiadam jest moją wizytówką, weżmy taki telefon, mam go zawsze przy sobie i nie mogłabym nosić jakiegoś złomu..

A taki samochód, chcę żeby był moim "najlepszym przyjacielem" a nie mieć taki żeby jeździł i tyle.. Oczywiście jest dla mnie ważne żeby był sprawny technicznie, żeby nie miał "100 lat", lepszy ekonomiczny niż żeby palił jak smok..

Tutaj pytam tylko o łądny wygląd, jak widzieliście piękny autobus to ja chcę go zobaczyć, taki żart ale chyba wiecie o co mi chodzi.. Myślałąm o małym, dla siebie tylko ale zawsze można koncepcję zmienić..

[ Dodano: Wto Mar 30, 2010 15:23 ]
A i jeszcze jedno.. Może nawet być trochę droższy.. "Uzbierane" to ja mam tylko nie chciałam wydawać..

Ja myślałam o Audi A2, może nie jest wielce oryginalny ale mało ich jeździ a jeszcze jak sobie walnę taki lakier:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mini fajne ale trochę za drogie..

Myślałam, że może wpadę na coś innego..

Dylematy, dylematy...
kylmaekorpi
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...

30 Mar 2010, 15:25

AC Sznycel podal najlepsze typy jakies mozesz znalezc za te pieniadze, moze jest micra
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

30 Mar 2010, 15:42

Mini Cooper to na parkingu pod BUWem najczęściej spotykany pojazd, zawsze stoi ich tam po 4-5 sztuk :D Częściej spotykane są tam tylko rowery holenderskie :P Przekonanie że Mini to oryginalny pojazd przez co każdy dla lansu pragnął je mieć zmieniło w końcu oryginalne auto w często spotykane :)

Musisz wybrać pomiędzy bardzo dużą oryginalnością (Porsche 944, jakiś Pontiac itp) a trochę mniejszą (ale też nieczęsto spotykanym) ale łatwiejszym serwisem, stanem auta i ogółną łatwością obsługi.

Ogólnie Mini tak jak mówi milutki5 to dobre auto, ale nie za 20tys. zł.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 18:52

Dla Ciebie złotko tylko BMW Serii 1 w kolorze tej Fiesty. Wierzę, że jesteś w stanie dozbierać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Mar 2010, 19:11

polecam to co ja mam a wlasciwie moja zona bo dzis przekazalem jej ten samochod a ja szukam wiekszego. C3 Pluriel to auto bardzo rzadko spotykane i kobiece
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz