Witam, noszę się z zamiarem kupna auta do 10 tysięcy,
Dosyć intensywnie myśle o Fiacie Stilo, z tego co wyczytałem to najwięcej problemów jest z
kontrolka mi, ale w nowych autach kontrolki również lubią wariować. Stilo podoba mi się jedynie w wersji 2 drzwiowej, z reszta nie mam jeszcze rodziny więc takie autka najbardziej mi teraz się podobają.
Druga opcja to Alfa 147 (rownież 2-drzwiowa), tylko tutaj znowu wyczytałem, że jak będę o nią dbał mniej niż o kobiete to wszystko zacznie sie sypać, a mimo wszystko wole auto które będzię częściej jeździć niż odpoczywać u mechanika.
Silnik jaki chciałbym mięc w autku, to maksymalnie 1,8 - niezależy mi na wyścigach na światłach z 18-latkami, z resztą chciałbym benzyniaka żeby założyć w nim gaz w sekwencji, żeby było jeszcze bardziej ekonomicznie.
Rocznik jaki mnie interesuje to 2000 i w góre, na wyglądzie również mi zależy, szukam czegoś aparacyjnego z nutką sportowego pazura. Cena jak w temacie, nie może przekroczyć 10tys ponieważ i tak dojdą mi wymiany klocków, płynów, rozrzadu no i gaz to 2000+PLN.