Małe i ekonomiczne auto do 10tys

20 Lip 2012, 15:05

Witam, noszę się z zamiarem kupna auta do 10 tysięcy,

Dosyć intensywnie myśle o Fiacie Stilo, z tego co wyczytałem to najwięcej problemów jest z kontrolka mi, ale w nowych autach kontrolki również lubią wariować. Stilo podoba mi się jedynie w wersji 2 drzwiowej, z reszta nie mam jeszcze rodziny więc takie autka najbardziej mi teraz się podobają.

Druga opcja to Alfa 147 (rownież 2-drzwiowa), tylko tutaj znowu wyczytałem, że jak będę o nią dbał mniej niż o kobiete to wszystko zacznie sie sypać, a mimo wszystko wole auto które będzię częściej jeździć niż odpoczywać u mechanika.

Silnik jaki chciałbym mięc w autku, to maksymalnie 1,8 - niezależy mi na wyścigach na światłach z 18-latkami, z resztą chciałbym benzyniaka żeby założyć w nim gaz w sekwencji, żeby było jeszcze bardziej ekonomicznie.
Rocznik jaki mnie interesuje to 2000 i w góre, na wyglądzie również mi zależy, szukam czegoś aparacyjnego z nutką sportowego pazura. Cena jak w temacie, nie może przekroczyć 10tys ponieważ i tak dojdą mi wymiany klocków, płynów, rozrzadu no i gaz to 2000+PLN.
m4jst3r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 2007

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    II Wielkopolski Rajd Historyczny im. Henryka Rucińskiego
    W miniony weekend w malowniczych okolicach Poznania odbył się II Wielkopolski Rajd Historyczny im. Henryka Rucińskiego. Wraz z klasykami do rywalizacji stanęły hybrydowe Toyoty Auris TS Kombi Freestyle, których załogi ...