Co do Mercedesów, zgoda 101% Już gdzieś kiedyś wspomniałem: są samochody i jest... Mercedes. Myślę nad W124 , ale żonie nie bardzo to się podoba. Już lepiej wyglądała by klasa C (1993-1995) . Jeśli chodzi o rocznik Merca, to tylko do 1995r! Wyższych nie chcę... W skład wchodzą 190tka, W124, i pierwsze W202 (tak?) C? ...
Jeśli chodzi o zasilanie... Niestety, musi być to Diesel. Ropę mam po 2,00zł /L i to prosto z Orlenu
![Smile :-)]()
GAZ się chowa... Pierwsze dwa wymagania: Diesel z dużym bakiem... Myślę nad Audi ... ale, poczytałem
forum Audi, i ... jest masa awaryjnych aut... Bardzo trudno trafić naprawdę na dobry model... Jeśli chodzi o sam zakup..., to auto kupię w niemczech. Polska odpada... Od 3 tygodni śledzę rynek, i powiem, że handel autami w PL to wały!!! Wał za wałem!! Obejrzałem chyba ze 100 samochodów na terenie Warszawy. Z tych 100, może na 2 zawiesiłem oko. Podrobione papiery w 97% na bank! Nim pojadę oglądać auto, to wcześniej, przez pół nocki, śledzę jego historię, i historię modelu w internecie. Mam wrażenie, że 99% samochodów na giełdach to albo składaki, albo powypadkowce!
Wczoraj oglądałem Mercedesa W124 z roku 1992, 200D, manual. Miał komplet papierów, stare przeglądy w książce itp. Tylko dziwną rzeczą był licznik, bo nie spotkałem się z Dieslem który na blacie ma 220km/h!! Z tego co wiem, te wersje miały 180km/h lub max.200km/h!! Druga sprawa... Facet się zaklina że 101% oryginał! Jaki W124 w 1992r miał białe kierunkowskazy??? No i ... ładnie chodzi , tylko jest jakiś defekt! Max 100km/h! pedał już w podłodze! Co jemu??????