Szukam dużego samochodu

12 Gru 2011, 01:26

Witam.
Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że jestem bogatą wdową. Mówię to ze względu na to żeby było jasne, że przy kupnie samochodu nie ma większego znaczenia cena i że w mojej rodzinie brakuje męskiego pierwiastka, który by znał się na samochodach więc liczę na wyrozumiałość. Potrzebuje dużego samochodu - mam 3 dzieci ( 4 w drodze) i po śmierci męża przygarnęłam jego nastoletnią córkę. Totalnie się nie znam na samochodach. Musi być duży (dzieci jeżdżą jeszcze w fotelikach), bezpieczny. Wiem, że są samochody z trzema rzędami siedzeń. Jednak zastanawiam się czy to bezpieczne jeśli ktoś mi wjedzie w tył. Tak jak już mówiłam totalnie się nie znam ani przy trójce dzieci nie mam czasu żeby siedzieć w Internecie i przeglądać jedną stronę za drugą. Proszę o pomoc. Chciałabym zabrać całą rodzinę i wyjechać gdzieś na wakacje, wszystkim nam się przyda.

Z góry dziękuję.
AlicjaE
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 06 2000

12 Gru 2011, 07:21

Mercedes GL, Audi Q7...
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

12 Gru 2011, 13:45

Z duzych troche tanszych SUVow to Volvo XC90.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Gru 2011, 15:27

Może vw touareg
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

12 Gru 2011, 18:57

czy to ma byc suv czy van ??
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

12 Gru 2011, 19:33

vwmaniak napisał(a):Może vw touareg

Jeśli już VW to raczej nowy Sharan. Bardzo pojemny pomimo wyposażenia w max. ilość siedzeń. Dziecko w drodze to przy pełnej obsadzie musi znaleźć się miejsce na wózek. Przydałoby się aby nie trzeba było wysoko tego wszystkiego dźwigać do bagażnika. W SUVie trochę trudniej niż w takim dużym VANie jak Sharan. Bezpieczeństwo - na bardzo wysokim poziomie co można sprawdzić na EuroNCAP. Przy tylu dzieciach system ułatwiający wsiadanie do foteli na 3 rzędzie czy akustyczny i optyczny sygnał niezapiętych pasów na tylnych siedzeniach też nie jest głupim rozwiązaniem. Resztę plusów to pewnie przedstawi sprzedawca.
Gufi
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

12 Gru 2011, 22:14

Polecam te autka które już tu wyżej podali inni i dodatkowo może Ford S Max
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

13 Gru 2011, 10:09

Widzę, że koledzy wyżej poszli z grubej rury i wymieniają auta nawet za cenę 300tys pln.
Ja zrobię wyjątek i polecę Ci samochód tańszy, w miarę świeży, bezpieczny, duży, wygodny, dobrze wyposażony, praktycznie bezawaryjny, tani i prosty w naprawach, oraz świetnie tolerujący instalację LPG. Jest nim Chrysler Pacifica 3.5V6 Limited z napędem 4x4. Podróżowanie tym samochodem sprawia o wiele większą przyjemność niż wymienione wyżej Fordy, czy też jazda Sharanem.
Masz w nim 3 rzędy siedzeń po 2 fotele w każdym, całą masę poduszek powietrznych, oraz kurtyny dla pasażerów wszystkich rzędów. Dodatkowo skórzana tapicerka, elektryczne fotele i niemalże wszystko czego można sobie zażyczyć w autach luksusowych. I to wszystko za niewygórowane pieniądze. Wiem co mówię bo miałem przyjemność użytkować ten samochód.

~44mt
BMW E39 530dA Touring 193KM 2002r (był)
Rover 75 2.0CDT 116KM 2000r (był)
44mt
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łomża
Auto: tymczasowo brak auta