REKLAMA
KaliGM napisał(a):Sierra z tego co wiem to gnije a jej nie bd miał Gdzie Trzymać
Moje Ścierki zawsze stały pod chmurką i nie zbankrutowałem z tego powodu, bardzo mało problemu miałem z rudą. Nie wiem czemu w sumie ale np. widziałem np. 100 potwornie zardzewiałych mondeo mk1, a bardzo mało Ścierek z poważnym "rudym" problemem. Poza tym gdybyś kupił Sierrę bez rdzy i ją zabezpieczył to nie masz się czym przejmować. Przejrzyj sobie nawet oferty i zobacz ile z tych Ścierek będzie miało poważny problem z rudą, porównaj to potem do jakiegoś samochodu który podobno mało rdzewieje (oczywiście nie mówię o np. Audi) i sam zobaczysz że wcale ten problem tak Sierry nie dotyczy. Na pewno w Twoim budżecie kupując E30 będziesz miał większy problem z rudą niż kupując Sierrę. Sierra trzyma "blachę" np. dużo lepiej niż Opel Omega... Powiedziałbym że z rudą wypada +/- tak jak np. BMW E36.
Pierwszą Ścierkę zostawiliśmy z kolegą w błocie na ROK, uznaliśmy że chcemy ją rozłożyć na graty itp. Nie było na to czasu, a samochody mieliśmy jeszcze inne. Generalnie była wyrejestrowana, więc nie dało się nią już śmigać, stała w błocie pod blokiem. Po tym roku pod chmurką i w błocie nadal nie miała grama rdzy, a tamten samochód ani nie był dbany, ani zabezpieczony przed korozją. Potem ją sprzedaliśmy bo nie mieliśmy czasu... Ale rdzy nie miała ani grama. Rok później kolega postawił tam Alfę Romeo 156 bo zaczęła się tak sypać że uznał że również rozłoży ją na graty (kupił wtedy BMW E36 325i). Generalnie na Alfe też nie było czasu, tym bardziej że po roku za mocą rudej nie było co zbierać. Alfa przerdzewiała na wylot... Podłoga, progi, nadkola, wszystko... Nie było opcji żeby jej podnieść na lewarku bo lewarek złamał próg i zaczął wchodzić do środka . No dramatycznie...
Tą Alfę wymienił potem na drugie E36 1.6... Jeszcze dorzucił facetowi oryginalne Aluski AR. Potem się śmiał jak ktoś mógł wymienić dobre E36 1.6 za tak zardzewiały paździerz.
Jeśli chcesz E30 to sporo zależy od tego jaki chcesz mieć w niej silnik, przede wszystkim czego oczekujesz po takim samochodzie, wtedy będziemy w stanie Ci powiedzieć ile potrzebujesz na nie dozbierać gotówki.
Pozdrawiam .