Mały, zwinny samochód dla młodego kierowcy

14 Wrz 2008, 22:59

Możesz wątpić, ja tez wątpie w 190 accentem :D
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

14 Wrz 2008, 23:02

Masz kompleks małego, że tak się tym rajcujesz? Nawet jak nie pojedzie tyle (180 pojechał mojego kuzyna, 190 kumpla - obaj mają taki model jak ja) to po co mi to, skoro ja trasę widuję raz na kwartał średnio? Ważne, że przyzwoicie przyspiesza, nie sypie się i mało pali :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Wrz 2008, 11:18

Moje typy to

- Hyundai Accent (można znalezc dobry rocznik. zwinny i maaaalutko pali)
-mazda 323f (zrywny samochodzik o nawet niezłej blasze i całkiem dobrej bezawaryjności)

Za trochę więcej $ mógłbyś szukać hondy civic >1,5(bardzo dynamiczny lekki samochód, pełno części)
Jeżeli szukasz szpanu polecam Mitsubishi Galant hatchback (mało awaryjny, niezła blacha, spalanie ok ale mniej dynamiczny i znacznie większy od pozostałych) ale to też lepiej włożyć przynajmniej 8 tysi
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 11:31

może i te starsze francuzy były mniej awaryjne czyt. bardziej udane , ale te nowe elektronike mają tak gównianą , że psuje się wszystko , rozwiązania mają tak durne że się w pale nie mieści nowy espace ma tak że ręczny jest elektryczny i nie da się go odblokować jak aku padnie już nie mówię co będzie jak on się zepsuje :? , karta do rozruchu super sprawa tylko jak w niej bateria padnie to serwis albo wymiana bateri(ciekawe gdzie ją dostać jak się jest na trasie czy w innych miejscach gdzi enie ma możliwości znalezienia jej)
papa
Początkujący

15 Wrz 2008, 16:51

też powątpiewam w wiek zupyzkota. poza tym, wracając do tematu, polecam Matiza. oszczędny, praktyczny, ładny, zwinny (51KM z 0.8L to niemało). można nim sobie poszaleć. poza tym to fajna baza do tuningu. tylko szukaj wersji LIFE wzwyż (zderzaki w kolorze, środek bez blachy, spojler). szczerze polecam. jestem jeszcze za Seicento. wersja Sporting będzie nadto odpowiednia. można poszaleć. tanie części do autek jeśli już siądzie. ekonomia. polecam.
robaczek
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:55

nie przesadzaj z tym tuningiem i szaleństwem :) ale owszem jeździć się da , matiz mi się teraz nawet spodobał , sam mam w wersji style , bardzo ładny :D
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...

15 Wrz 2008, 19:25

(51KM z 0.8L to niemało). można nim sobie poszaleć.

Jest lekki, ale prowadzenie na pewno nie pozwala "poszaleć"
;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

15 Wrz 2008, 19:47

co moi rodzice mają renault thalie to wcale na niego nie narzekają i z tego co znajomi mają francuzy to nie narzekają na nie
pawllox
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 15:32

Dlaczego nie Tico? Młody kierowca powinien się wyrabiać. Tym bardziej że Tico wcale nie jest takie słabe. Może i silniczek ma malutki ale jest zwinny i to jest jego plus (około 3300mm długości). Do tego mało pali (5l/100km w mieście)
Woj3k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa