Mam 15 tyś. i chce kupić jakiegoś małego diesla. Jakiego ?

20 Mar 2010, 23:47

Witam wszystkich.

Tak jak w temacie , chce kupić małego , niezawodnego diesela i mam na ten cel około 15 tyś. zł. Chciałbym żebyście mi pomogli , bo mam mały kłopot z wyborem. Myślę o Audi A3, Golfie IV i Peugeocie 307. Ten ostatni to francuz i to mnie odstrasza , drogie części itd . . .

Prosze powiedzcie mi coś o tych autach i jeżeli macie jakieś inne propozycje samochodów z tej samej polki , to też będę wdzięczny.

Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)
Ługi
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

21 Mar 2010, 00:08

Audi a3 niezawodne auto.peugeot raczej bardziej był by awaryjny.wiadomo te współczesne delikatne samochodziki-najtańszymi materiałami robione. :wink:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

21 Mar 2010, 00:36

Za te pieniądze z diesli:
1.Ford Focus Mk1 1.8 TDDI - bardzo dobry wytrzymały diesel. Świetne zawieszenie samochodu, najlepsze prowadzenie wśród kompaktów. Niestety pojawiają się problemy z rdzą
2.Fiat Bravo I 1.9 JTD - jeszcze lepszy silnik diesla, lider w swojej klasie. Kupisz auto najmłodsze rocznikowo z pełnym wyposażeniem, zadbane i jeszcze Ci kasy zostanie. Usterkowość Fiata to mit. Blacha w pełnym ocynku!
3.Opel Corsa C 1.7 DTI - małe, zwinne autko, wytrzymały silnik ISUZU, choć mocą nie grzeszy. Minus to fakt, że takim modelem jeździło wielu handlowców, więc wiele zajeżdżonych egzemplarzy na rynku.

Za 15 tys. zł nie kupisz zadbanej A3 w dieslu. W benzynie - tak. Golfa IV może uda Ci się ustrzelić, ale też igła to to nie będzie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...