REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
959 napisał(a):Saab sam w sobie jest zlomem. Wszyscy sie zachwycaja, ze saab ma to cos, a tak naprawde niczym nie porywa, prawie nikt tego nie chce kupowac, nie ma gdzie naprawiac
959 napisał(a):Nie ma takiego silnika.
noisy napisał(a):959 ma swoje racje, ale kiepsko argumentowane.
No sory co ma Porsche czy V8 do przeciętnego kierowcy, którego nie stać na takie auta.
Tak samo nie każdego stac na Mietka V6 w dieslu 3.2CDI, który to też będzie dawał frajdę z jazdy jednak w razie awarii znacznie bardziej szarpnie po kieszeni niż benzynowe V6 np Hondy czy Toyoty gdzie awarie są 4x rzadsze niż w przypadku CDI.
Co do frajdy z jazdy jak kogoś stać na drogie zabawki wątpię ze wybierze CDI, wybierze raczej typowo sportową benzynkę...
nieee, prym w tej kategorii wiedzie Ezmej czy jak temu od a4 b5 jestszybki napisał(a):wszystkie silniki są dla niego takie same.
959 napisał(a):Zreszta sprawdzilem lexus forum i zgodnie pisza, ze w miescie trzeba liczyc okolo 20litrow.
959 napisał(a):@szybki, Nie dorabiaj ideologii. Nigdy nie jechalem lexusem, ale obojetnie jakich tam oznaczen silnika nie przytoczysz
959 napisał(a):Co do maximy, to mialem na jeden dzien pozyczona, ale chyba model wczesniejsza niz tu przytoczyles. W kazdym razie silnik 3.0 v6 okolo 200koni +4biegowy automat. Bardzo pozytywnie wspominam to auto.
959 napisał(a):Tez moge Ci wyslac zdjecie jak moje 3.2cdi po 70km ma na komputrze 4.7litra(niestety nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia to raz, a dwa katorga nie jazda)
959 napisał(a):Mialem benzyne r4, jezdzilem benzynami wielocylindrowymi i ni w cholere nie chcialo to malo palic - c180 w miescie 14litrow, e280 18litrow, jaguar xj8 zapomnij, zeby zejsc ponizej 20litrow, cadillac srx okolo 25, s500 tez okolo 20, i serio jak mi piszesz, ze lexus v8 zadowala sie 12l to ja uwierzyc nie potrafie![]()
959 napisał(a):Niestety moi znajomi raczej trzymaja sie z dala od japonskiej motoryzacji,
959 napisał(a): jak mi piszesz, ze lexus v8 zadowala sie 12l to ja uwierzyc nie potrafie