Mam dylemat..... Mazda czy Laguna.?

01 Maj 2009, 20:21

Witam wszystkich forumowiczów ! Chce kupic swoje pierwsze auto tak do 10 tys. I otoż moją uwage zwróciły dwa modele. Mazda 323f BA silnik 1.5 ewentualnie 1.8 i Renault Laguna I generacji rocznik około 98 - 99. I własnie mam pytanie jak jest z awaryjnością tych aut ? jak wyglądają koszty cześci ? której jest bardziej ekonomiczne przy normalnej jezdzie ? i ogolnie prosiłbym o wasze opinie na temat tych dwoch aut. a moze mi polecicie coś innego ? Chociaz szczerze koncentruje sie raczej na tych modelach :]
damianinho1989
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

01 Maj 2009, 20:40

Moim zdaniem z tych dwóch lepsza jest Mazda, trwałe silniki, z paliwem obchodzi się w miarę rozsądnie, ale mi osobiście nie podoba się jej wygląd zewnętrzny, dlatego wybrał bym Lagunę, z silnikiem 1.8 benzyna lub 2.2 diesel - ten jest też długowieczny, i wbrew pozorom i opiniom mało awaryjny.
stasiowski121

01 Maj 2009, 20:59

ok a co mozesz mi powiedzec na temat kosztów cześci i awaryjności tych samochodów . Bo jestem studentem i raczej nie moge sobie pozwolic na jakies wieksze koszty bądz za czeste wizyty u mechanika
damianinho1989
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

01 Maj 2009, 21:14

No to w tej kwestii bezapelacyjnie wygrywa Mazda.
Silniki jak i reszta nalezą do trwałych.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes AMG C-Coupe DTM testowany przez Roberta Kubicę
    Robert Kubica ma za sobą pierwsze testy Mercedesa AMG C-Coupé DTM na torze Ricardo Tormo nieopodal Walencji. Polski kierowca musiał oswoić się z obcą mu charakterystyką prowadzenia samochodu wyścigowego DTM - najpopularniejszej ...