Mam problem z kia picanto rok 2004

31 Sie 2019, 15:51

Mam problem w samochodzie w kia picanto 2004 podczas jazdy coś dzwoni z przodu i gdy naciskam hamulec pokazuje się kontrolka hamulca ręcznego a gdy zwalniam gaśnie po kilku sekundach. Kontrolkę która się zapala pokazuję w zdjęciu .
Sebastian3521
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

31 Sie 2019, 16:30

Dzwonić moze wiele rzeczy od zawieszenia przez luźne elementy aż do osprzętu silnika więc ciezko Ci pomóc, spróbuj namierzyć hałas. Co do kontrolki hamulca to sprawdź poziom płynu hamulcowego bo podejrzewam ze jest za niski
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Sie 2019, 19:39

Dzwoni / piszczy , mało płynu hamulcowego bo klocki hamulcowe do wymiany. Tam jest akustyczny czujnik ich zużycia .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Wrz 2019, 10:42

Płyn hamulcowy był na kresce minimum ale dolałę trochę i kontrolka podczas hamowania przestała pokazywać się pomogło dzięki
Sebastian3521
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 10:49

Mam jeszcze jeden problem z Kia picanto 2004 r gdy wróciłem do domu z pracy to tylna alufelga od strony kierowy była lekko gorąca ale tylko jedna wie ktoś co może być nie tak .
Sebastian3521
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 11:42

Skoro koło jest gorące to hamulec jest zacisniety, z jakiej przyczyny to trzeba sprawdzić. Może być wina linki ręcznego lub jakiś problem w samym zacisku, np rdza
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...
    "Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...