Wzmak po raz kolejny

23 Lis 2007, 07:12

Hehe, jako iż dzieje się tak jak w moim opisie, projekt iMondeo Leopard został rozpoczęty, prace wstępne muszą być poprzedzone odpowiednimi przygotowaniami. Nie będę w końcu rozgrzebywał auta, a tu nagle się okaże, iż brakuje mi połowy potrzebnych rzeczy. Znaczy na pewno stanie się tak w pewnym momencie, ale mam nadzieję że w dużo mniejszym stopniu :P
Dobra, do rzeczy. Rozwiązałem już problem, o który kiedyś pytałem w temacie gdybanie-na-temat-aku-vt3680.htm
Rozwiązanie znalazło się bardzo szybko, podpowiedział mi je kumpel, który z zapalenia jeżdzi Land Roverem Discovery po co najmniej delikatnych przeróbkach. Podobno to rozwiązanie jest dość popularne również wśród kamperów... No cóż, kampera się jeszcze nie dorobiłem, więc nie wiem :P
Konkretnie chodziło o.... po przetłumaczeniu to byłoby coś w stylu rozdzielacza do alternatora, który pozwala na ładowanie drugiego aku.
No i tak oto został już zakupiony drugi aku, z którym będę musiał się jakoś uporać :P
Udało mi się już dorwać Mac Mini, na eBayu, zainstalowałem najnowszy system Apple, Leopard, do tego mam podświetlaną klawiaturę, która będzie pomieszkiwać w schowku, ekran dotykowy w drodze z Honk Kongu, muszę jeszcze tylko zakupić mysz GPS pod USB i zasilacz/konwerter DC/DC. No tak, z tym nie mam problemu, teraz czekam też na schemat wyjścia od joysticka do sterowania radiem, żeby przerobić na USB.
Ale mam jeszcze jeden problem (przynajmniej chwilowo) nie rozwiązany w teorii. Mianowicie wzmacniacz, który też będzie pobywał sobie z bagażniku, będzie miał dźwięk przesyłany bezpośrednio z Maca, co oznacza iż w moim autku nie będzie radia (no, może kiedyś się skuszę na odbiornik radiowo-telewizyjny USB...).
No i jeśli chodzi o zasilanie, to wiem co i jak...
Tylko że tam są 3 klemy (?)

I_I I_I I_I
+ remote grnd

no i z zasilaniem to wiadomo co i jak, +12 V, uziemienie, no ale jak z tym remote podpiąć się teraz, skoro nie mam gdzie? Myślałem o kilku przyciskach zamiast popielniczki, gdyż nie palę, zresztą tam też będzie wyprowadzone dodatkowe USB, tylko jak się do tego cholernika zabrać, skoro ma tylko jeden przewód.... Pod co go podpiąć i jak połączyć z włącznikiem, do czego, gdzie i komu... Nie, bez "komu", bo w końcu mnie 8)
DFireCrow

27 Lis 2007, 00:09

Panie i Panowie, Koledzy i Koleżanki! Czy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na męczące mnie pytanie?!
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...