Hehe, jako iż dzieje się tak jak w moim opisie, projekt iMondeo Leopard został rozpoczęty, prace wstępne muszą być poprzedzone odpowiednimi przygotowaniami. Nie będę w końcu rozgrzebywał auta, a tu nagle się okaże, iż brakuje mi połowy potrzebnych rzeczy. Znaczy na pewno stanie się tak w pewnym momencie, ale mam nadzieję że w dużo mniejszym stopniu
Dobra, do rzeczy. Rozwiązałem już problem, o który kiedyś pytałem w temacie
gdybanie-na-temat-aku-vt3680.htmRozwiązanie znalazło się bardzo szybko, podpowiedział mi je kumpel, który z zapalenia jeżdzi Land Roverem Discovery po co najmniej delikatnych przeróbkach. Podobno to rozwiązanie jest dość popularne również wśród kamperów... No cóż, kampera się jeszcze nie dorobiłem, więc nie wiem
![Razz :P]()
Konkretnie chodziło o.... po przetłumaczeniu to byłoby coś w stylu rozdzielacza do alternatora, który pozwala na ładowanie drugiego aku.
No i tak oto został już zakupiony drugi aku, z którym będę musiał się jakoś uporać
![Razz :P]()
Udało mi się już dorwać Mac Mini, na eBayu, zainstalowałem najnowszy system Apple, Leopard, do tego mam podświetlaną klawiaturę, która będzie pomieszkiwać w schowku, ekran dotykowy w drodze z Honk Kongu, muszę jeszcze tylko zakupić mysz GPS pod USB i zasilacz/konwerter DC/DC. No tak, z tym nie mam problemu, teraz czekam też na schemat wyjścia od joysticka do sterowania radiem, żeby przerobić na USB.
Ale mam jeszcze jeden problem (przynajmniej chwilowo) nie rozwiązany w teorii. Mianowicie wzmacniacz, który też będzie pobywał sobie z bagażniku, będzie miał dźwięk przesyłany bezpośrednio z Maca, co oznacza iż w moim autku nie będzie radia (no, może kiedyś się skuszę na odbiornik radiowo-telewizyjny USB...).
No i jeśli chodzi o zasilanie, to wiem co i jak...
Tylko że tam są 3 klemy (?)
I_I I_I I_I
+ remote grnd
no i z zasilaniem to wiadomo co i jak, +12 V, uziemienie, no ale jak z tym remote podpiąć się teraz, skoro nie mam gdzie? Myślałem o kilku przyciskach zamiast popielniczki, gdyż nie palę, zresztą tam też będzie wyprowadzone dodatkowe USB, tylko jak się do tego cholernika zabrać, skoro ma tylko jeden przewód.... Pod co go podpiąć i jak połączyć z włącznikiem, do czego, gdzie i komu... Nie, bez "komu", bo w końcu mnie
![Cool 8)]()