Mam problem z rejestracja auta z Czech

13 Gru 2010, 19:36

Witam,

Mam problemi z rejestracją samochodu z Czech tj. samochód przyjechał na lawecie wyrejestrowany wcześniej z Czech bez I cz. dowodu rejestracyjnego. Kupiłem w komisie i problem bo Urząd odmówieł rejestracji. W jaki sposób zarejestować samochód (wszysktie inne dokumenty są ok brakuje tylko I cz. dowodu który jak mnie poinformowano przy wyrejestrowywaniu oddano w czeskim urzędzie)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dariusz
andri36
Nowicjusz

Miejscowość: Czechy

13 Gru 2010, 19:40

andri36 napisał(a):Z góry dziękuję za odpowiedź.

Przed chwila dałem Ci wskazówki do poprzedniego postu....
Sam jestem ciekawy jak on z tego wybrnął...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Gru 2010, 19:48

I co z tymi samochodami z Czech nikt nic nie wiem ??? Podobno tam jest takie prawo że odbierają I cz. przy wyrejestrowywaniu ;-(
andri36
Nowicjusz

Miejscowość: Czechy

13 Gru 2010, 19:55

andri36 napisał(a): Podobno tam jest takie prawo że odbierają I cz. przy wyrejestrowywaniu ;-(

Tego nie wiem.Podalem Ci namiary do człowieka który tez miał problemy z rejestracją samochodu z Czech bo brakowało mu własnie małego DR.Zwróć się do niego i spytaj sie jak on to rozwiązał i moze tobie tez cos pomoze...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...