Nowa polisa w tej samej firmie bez opłaty II raty poprzednie

13 Gru 2010, 19:06

Witam. Mam nietypowy problem. Posiadam polisę OC w MTU z ważnością, lipiec 2010 - lipiec 2011, oplacilem pierwsza ratę, drugą ratę miałem oplacić do 11.12.2010, jednak z powodu mojego roztargnienia i zapomnienia nie zaplacilem drugiej raty tylko wykupiłem nowa polisę też w MTU na to samo auto i właściciela. Czy lepiej zgłosić sie do mojego agenta ubezpieczeniowego w celu wyjaśnienia sprawy czy nic nie robić i bedzie ok? Czy będę musiał zapłacić drugą ratę poprzedniej polisy?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
luuk1984
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

13 Gru 2010, 20:05

luuk1984 napisał(a): Czy lepiej zgłosić sie do mojego agenta ubezpieczeniowego w celu wyjaśnienia sprawy

Oczywiście ze tak.Mogą Cie potraktowac w ten sposob ze masz dwie oddzielne polisy.Lepiej to wyjasnic...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Gru 2010, 22:22

Zadzwoń na infolinię, spróbuj wyjaśnić. Pamiętaj! że jeżeli MTU zlikwiduje Ci którąś z polis to wymagaj potwierdzającego tego dokumentu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 01:10

czym prędzej to wyjaśnij.bo to dwie różne umowy.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

14 Gru 2010, 01:48

Dzięki za odpowiedzi, postaram się poinformować Was co z tego wyniknie.
luuk1984
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...
    Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...