Mam pytanie czy moge zarejestrowac samochod kupiony od kogos

20 Kwi 2009, 20:53

Mam pytanie czy moge zare jeStrowac samochod ktory kupilem od kogos a ten pan go nie przerejestrowal od wcześniejszego pana
Maruh2
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:08

jeśli masz wszystkie dokumenty w tym umowę kupno-sprzedaży na twoje nazwisko i dane to czemu nie?
yesterday
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:14

Tylko na dowodzie jest nazwisko wcześniejszego właściciela a umowę mam spisana z chlopakiem ktory kupil od tamtego typa a ten chłopak go nie przyerejestrowal i nie wiem jak to bedzie z moja rejestracja
Maruh2
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:22

no to normalne że na dowodzie piszą dane byłego właściciela, czy na umowie kupna-sprzedaży są twoje dane i sprzedającego? Bo jeżeli kolega który ci sprzedaje auto nie jest na niego zarejestrowane a na umowie kupna sprzedaży on jest jako sprzedający to coś może być ni tak :roll:
yesterday
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:50

Umowę mam z tym co od niego kupilem a nie z tym co jest na dowodzie . Trzeba bedzie umowę tego co od niego kupilem i tego na dowodzie
Maruh2
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:53

Ale w sumie on zgłasza ze sprzedal samochod mi czyli mnie beda scigac zebym go opłacał to muszą mi pozwolić zarejestrowac
Maruh2
Nowicjusz

21 Kwi 2009, 10:03

Najlepiej idź do WK, i oni Ci powiedzą jak to ma wyglądać, ja wczoraj tak zrobiłem ze swoim problemem i wszystko już wiem :)
yesterday
Nowicjusz

21 Kwi 2009, 19:46

możesz zarejestrować tylko musisz mieć ze sobą oryginał umowy zawartej między osobą widniejącą w dowodzie rejestracyjnym a osobą, która tobie sprzedaje.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam