MAPY DO GPS

14 Mar 2009, 18:23

WITAM koledzy moze ten temat juz jest gdzies ale nie moge znajsc interesuje mnie co jest z tymi gps i mapami ze trzeba miec jakies legalizacje pozwolenia gdzie to mozna zdobyc i ile by to miało kosztowac. kupiłem gps w sklepie i mam tam wgrana mapemap i chciałem sie dowiedziec czy ona jest legalna POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

14 Mar 2009, 22:44

Jeżeli kupiłeś z wgraną mapą,to z cała pewnością jest to mapa legalna.Inne mapy,np. AutoMapa,można kupić w sklepach np. MediaMarkt.Niestety są one dość drogie i przed zakupem GPS-a,należy zapoznać się z wersją mapy oraz ceną całego urządzenia i skalkulować,czy np. bardziej opłaca się kupić z MapaMap,czy AutoMapa,czy inną mapą i inną wersją danej mapy za większą cenę.Ale MapaMap jest naprawdę dobrą mapą i z całą pewnością w instrukcji obsługi masz podaną stronę internetową do serwisu MapaMap i jest tam opisane co masz zrobić,żeby korzystać z darmowych aktualizacji.Jest ich chyba 4 w ciągu roku i jak się ukaże nowa wersja,to zostaniesz o tym powiadomiony i dostaniesz propozycję z ceną.Oczywiście wszystko po zalogowaniu się wg instrukcji.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Mar 2009, 23:23

no wiem kolego o co Ci chodzi. tylko derasł jak bys mi mógł jeszcze cos takiego powiedziec. miałem wgrana mapemap orginalnie i wszedłem tam na strone i sciagnołem jakas inna mape za darmo to niby miał byc jakis tam dodatek do mojej mapy wiec wgrałem to no cos sie tam zminiło niby tylko mnie teraz interesuje czy ta mapa jest dalej dobra czy teraz juz jest jakims piratem czy cos takiego POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

15 Mar 2009, 16:02

Jeżeli się zarejestrowałeś na stronie www.mojemapy.imagis.pl i podałeś numer seryjny swojej mapy i ściągnąłeś aktualizację przeznaczoną dla twojego produktu,to jak najbardziej jest to legalne.Masz przecież numer seryjny mapy,a to jest właśnie klucz do legalnego programu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Mar 2009, 19:11