Nawigacja & zapalniczka samochodowa

19 Mar 2009, 21:02

Witam,

Jestem bardzo blisko zakupu palmtopa z GPS [Asus MyPal A696 GPS], na którym mam zamiar zainstalować AutoMapę. I tu takie pierwsze, choć nie główne pytanko - ktoś miał z tym sprzętem do czynienia? Dobry, czy lepiej nabyć coś innego w cenie ~1.000zł?

Piszę jednak głownie, gdyż jestem właścicielem Opla corsa (11-latek). Palmtop ten ma ładowarkę samochodową, jednak ja w moim samochodzie nie mam zapalniczki, tzn. w tym miejscu (obok popielniczki) znajduje się zaślepka. Czy zatem będzie problem z wykonaniem takiej instalacji? I ile może kosztować instalacja+zapalniczna mniej więcej?

Z góry dziękuję za odpowiedz ;)
Tommy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Mar 2009, 21:29

Odpowiem na 2 pytanie. Oryginalnie zapewne te autka mialy zapalniczke. Jezeli masz zaslepke to pewnie ktos ja usunal zapalniczke (osoba rzucajaca palenie) a co za tym idzie kable juz sa. I zakup zapalniczki na szrocie to moze 10 zl i podlanczasz sobie 2 kabelki.
Kupujac popros o zostawienie po 5 cm kabla napewno wtedy dobrze podlaczysz. Sprawdz czy jest bezpiecznik. Mechanik za 50 zl napewno ci to zrobi
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

19 Mar 2009, 21:57

Heh, nie ;) Mam ten samochód od nowości i to była wersja najuboższa - City - stąd zapalniczki nie było od samego początku. Dlatego pewnie i odpowiedniego okablowania nie będzie chyba... ;/
Tommy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Mar 2009, 22:39

nie ma filozofi by dociagnac kable. wyciagnij ta zaslepke i zobacz czy nie ida dwa kabelki
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

19 Mar 2009, 23:12

Ja zaproponuje coś takiego - [link do oferty na Allegro wygasł]
Bardzo fajne urządzonko na Windows Mobile 6.0 no i posiada Bluetooth i
Wi-Fi
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...