Max 8000-10000 rodzinne i ekonomiczne

19 Lip 2006, 08:01

Witam

Prosze o rade co byscie polecili za podana kwote.

Chcialbym cos bardziej przestronnego z wiekszym kuferkiem.
Nie koniecznie kombi moze byc i sedan.
Auto rodzinne a nie do zwijania asfaltu... Silnik max 1.4-1.6.
Z miare przyzwoita eksploatacja. Głownie do jazdy miejskiej 20-25 km dziennie.

Dzieki za rady.
aleq
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
Auto: Opel Astra 87 60km 1,4 benz,
1

19 Lip 2006, 11:15

Moim zdaniem możesz poszukać jakiegoś audi, może to być także passat...
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
0

19 Lip 2006, 15:59

Nie wiem,czy za te kwote mozna dostac dobry uzywany taki sam- bo to rzadkosc w komunie POst prlnej- gdzie malpuje sie "gusta" szwabowieckie- ale mozna sie rozejzec...?

Nie namawiam na jakas firme- marke a jedynie na typo POjazdu- sluzacego wlasnie najlepiej rodzinie - zwlaszcza gdy jest tylko 1- n sam w rodzinie-czyli mowa o SUV- pojezdzie ktory wyeliminowal juz Vana swoja przestronnoscia i wielofunkcyjnoscia a naped AWD,czy chocby 4WD- umozliwa uzywanie tego typu pojazdu w nieomal kazdych warunkach drogowych i pogodowych!
Ponadto owe sa od mini klasy po fullSize wiec nawet w klasie maly- zbudowany na podwoziu Compact- jest bardzo przestronny ! natomiast odradzam dla mieszkanca miasta :"terenowke" nawet mala= gdyz ona jest tylko na bezdroza i polne drogi- b. droga w eksploatacji!
jasne,ze nawet ten powinien byc z silnikiem Diesla!

natomiast gdyby mialby to byc benzynowy i nie SUV to radzilbym boxera subaru Impreza- kombi,a nie zaden inny.Bo zaden w niczym sie nie umywa do niego wytrzymaloscia,bezawaryjnoscia, a zwlaszzca napedem= wiec na wszystkie pogody i okolicznosci! Tym bardziej gdyby to byl Outback!
Nie przypuszczam by taki stary pojazd byl drozszy od VW-gen Passat czy inny produkt z 1-nym kolkiem napedzanym! Gdyz nawet nowy kosztuje o 1/3 mniej niz VW-agen! wiec i stary np 7-8 letni bedzie proporcjonalnie tanszy niz owe!

Mowie to wszystko w oparciu o wielotnie doswiadczenia z samochodami roznych marek i typow . Takze jako Ojciec rodziny z 3-ka dzieci wiele podrozujcej- chociaz my zawsze mielismy 3-4 samochody,w tym i AWD - ten SUV zawsze byl uzywany dla calej rodziny!
W Polskich warunkach- jednak powinien to byc Diesel!

burus
Burus
burus
Początkujący

Miejscowość: USA
0

21 Lip 2006, 08:00

o VW mysle, ale intryguje mnie marka hiszpanska tj. Seat,
z reszta mocno na podzespolach w/w firmy.
model: toledo lub cordoba, tylko nie wiem czy kupic rocznik 96-97' - chodza w cenie 9.500-11.000,
czy zaoszczedzic i kupic cos ale 91-92' za 3 razy mniej..

dzieki za rady
aleq
Nowicjusz

0

21 Lip 2006, 08:30

aleq napisał(a):o VW mysle, ale intryguje mnie marka hiszpanska tj. Seat,
z reszta mocno na podzespolach w/w firmy.
model: toledo lub cordoba, tylko nie wiem czy kupic rocznik 96-97' - chodza w cenie 9.500-11.000,
czy zaoszczedzic i kupic cos ale 91-92' za 3 razy mniej..
dzieki za rady

==================bur==.>
he! he! Pracowalem kilka lat z ludzmi hiszpansko-latynoskiego pochodzenia w Ameryce Poludniowej!
Mieszja wokol mnie ci sami z roznych krajow od peuerto Richo,po ArgentynemBolivia<peru a najwiecej z Mexico! zatem o takiejm samej mentalnosci i kulturze techniczje jak Hiszpanie ich Pradziadkowie +!
Nie inaczej jest z Italiancami i ich wyrobami!

:"Intrygujace" to sa ich Conchity,Senhority! ich temperament ,libido ect! ale technicznie...??
sa podobni nam - ruskim,ukraincom ect! ich slawetne "Manana"!!
odpowiada naszemu :"jutro"" zara" he!he!
no i takie jest u nich wszystko!
nie radze VW-gena made in Mexico,Espana itp. Lepiej juz szwanzowski - jesli musi byc Ludowy!

he!he!
Burus
burus
Początkujący

Miejscowość: USA
0

28 Lip 2006, 07:36

ostatecznie zakupilem oplaastre sedan i chcialem sie pochwalic ze jestem zadowolony:)

pozdrawiam
aleq
Nowicjusz

0

28 Lip 2006, 14:28

aleq napisał(a):ostatecznie zakupilem oplaastre sedan i chcialem sie pochwalic ze jestem zadowolony:)

pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------

Czy bedziesz zadowolony to sie okaze wkrotce- napisz za 1 rok!
Od dzis notuj wydatki i roboty jakie bedziesz wykonywac by ;"byc zadowolnym"!

he!he!
R
Rygel

0

28 Lip 2006, 19:37

Rygel napisał(a):
aleq napisał(a):ostatecznie zakupilem oplaastre sedan i chcialem sie pochwalic ze jestem zadowolony:)

pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------

Czy bedziesz zadowolony to sie okaze wkrotce- napisz za 1 rok!
Od dzis notuj wydatki i roboty jakie bedziesz wykonywac by ;"byc zadowolnym"!

he!he!
R

Dlaczego odrazu tak go zniechecasz? Wiadomo, ze utrzymanie auta kosztuje no ale w koncu placi sie za przyjemnosci.

Aleq mysle, ze bedziesz zadowolony z tego auta, bo sa one w miare komfortowe i ekonomiczne.Jego slaba strona moze byc blacha ale nie bedzie tak zle.

Pozdrawiam
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
0

28 Lip 2006, 23:27

kupując samochód w salonie musisz zaraz po 1000 km jechać na przegląd gwarancyjny który nie jest za darmo.czyli eksploatacja samochodu kosztuje czy to nowego czy to używanego :idea:
pozdro 8)
ps.a z jakim silnikiem (pojemność) :?:
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

29 Lip 2006, 21:34

kupując samochód w salonie musisz zaraz po 1000 km jechać na przegląd gwarancyjny który nie jest za darmo.czyli eksploatacja samochodu kosztuje czy to nowego czy to używanego

Przeciez to proste jak drut, Gresiek czyzbys nie zrozumial mojego postu bo tak dziwnie to zabrzmialo :roll:
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

29 Lip 2006, 22:32

mój błąd było to odnośnie kolegi Rygel
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

30 Lip 2006, 11:00

Aha ok, chyba ze tak :)
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

07 Sie 2006, 10:50

witam

ja kupiłem jakieś ponad półtora roku temu Toyote Carine E 1,6 z pełnym wyposazeniem prócz skóry z 1993r , i jestem z auta naprawde zadowolony , wymieniłem tylko sprzegło ale kupując to auto wiedziałem o tym poniewaz poprzedni własciciel nie krył ze jest do wymiany , mało pali , na trasie przy jezdzie do 120km/h-130km/h spala 6-6,5l/100km , w miescie koło 8l/100km czasem nawet udało mi sie ponizej zejsc ale to juz przy "delikatnej" jezdzie , auto z jednym z wiekszych bagazników w swojej klasie , w wersji sedan 555l. w/g instrukcji obsługi , auto dynamiczne , pomimo małej pojemnosci ma 117KM
Alex

0