Max. do 20k - najlepiej hatchback z tempomatem, w większości miasto

18 Mar 2021, 01:37

Hej!

Chciałbym kupić auto maksymalnie do 20 tysięcy. Aktualnie jeżdżę golfem V 1.6 MPi.
Najbardziej zależy mi na silniku benzynowym. Głównie jeżdżę w mieście (rocznie 12-16kkm) ale podczas wakacji zdążają się wypady po Polsce.
Najlepiej jakby autko miało tempomat (golf nie ma i troszkę mi tego brakuje).
Nie ważna bryła auta (fajnie jakby był hatchback) ale mogą być inne :)

Dzięki!
Sztukas18
Nowicjusz

18 Mar 2021, 09:16

Tak sobie myślę, że jednym z nowszych samochodów nad którym możesz się zastanowić biorąc go pod uwagę to Hyundai i30. Tu można znaleźć ciekawą wersję wyposażenia z całkiem niezłym nie wymagającym silnikiem np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Drugim bardzo podobnym do tego z takim samym silnikiem może być Kia Ceed [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].

Trochę starszym ale jak byś znalazł egzemplarz w dobrym stanie to warto pomyśleć nad Honda Civic z silnikiem 1.8 VTEC. One chyba wszystkie miały w tej wersji silnikowej tempomaty np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...