REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
arteq86 napisał(a):Co dziwne przypadłość ta przeważnie dzieje się w tym samym miejscu na drodze i o podobnej godzinie. Późnym wieczorem jak wracam z pracy wjeżdżając na autostrady pod górkę.
MotoAlbercik napisał(a):arteq86 napisał(a):Co dziwne przypadłość ta przeważnie dzieje się w tym samym miejscu na drodze i o podobnej godzinie. Późnym wieczorem jak wracam z pracy wjeżdżając na autostrady pod górkę.
Pojedź gdzieś, gdzie droga prowadzi pod górkę i sprawdź czy też ci zgaśnie. Wówczas sugerowało by to, problem z bakiem.
MotoAlbercik napisał(a):Zasyfiony bak może nie, ale w baku są przegrody, które utrzymują paliwo w okolicy pompy, żeby właśnie podczas jazdy pod górkę lub z górki, przy mniejszej ilości paliwa to paliwo nie uciekało spod pompy. Kiedyś miałem taką sprawę - okazało się, że przegrody pogniły i paliwo uciekało.
arteq86 napisał(a):Tylko czy będę w stanie to zauważyć, że jest przegniły
bonifacy napisał(a):W autach osobowych, w środku zbiornika, przegród raczej się nie stosuje. Bynajmniej w tych co wymontowywałem ich nie widziałem.
MotoAlbercik napisał(a):Jak zatem teraz, jak zbiornik jest duży jest rozwiązana sprawa paliwa, żeby nie uciekało spod pompy podczas jazdy pod górę?
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Tak do drugiej i jeszcze trochę minuty filmu.