Witam proszę o pomoc kupiłem autko tak jak w opisie . Miało być bez wkładu bez niczego, oczywiście było inaczej już w drodze powrotnej sprezyna tylnego amora pękła, zaczęło coś strzelać pod silnikiem prawdopodobnie przegub o jeszcze pare takich rzeczy. Do tego po pod łączeniu do kompa wyskoczyły takie błędy i moje pytanie brzmi czy ktoś orientuje się co to moga być za błędy i czego mogą one dotyczyć,bo do mechanika za tydzien. A chce złożyć reklamacje do komisu. Proszę o pomoc
Często kupując auto trzeba nastawić się na pakiet startowy. W komisach nie zawsze jest takie auto jak go opisują. Wiem to z doświadczenia. Co do sprężyny to można to uznać za przypadek ale błędy na pewno były wcześniej i warto było zajrzeć czy nie ma ich przed kupnem.
W pierwszej kolejności sprawdź bezpieczniki czy tam wszystko z nimi jest ok i nie są jakieś przepalone.
Pierwszy błąd może dotyczyć problemu czujnika kąta skrętu kierownicy i trzeba by było się do niego dostać i sprawdzić połączenia.
Drugi błąd dotyczy czujnika który powiązany jest z ESP ale z tego co pamiętam w Maździe znajdował się chyba pod fotelem pasażera. Usterka dotycząca obwodu może wskazywać na brudną wtyczkę, pęknięta żyłę przewodu gdzieś w osłonie lub nawet uszkodzenie czujnika.
Ostatni błąd to będzie pewnie czujnik ABC. Musisz sprawdzić wtyczkę i jak tam będzie ok to może być tak ze jest on uszkodzony.
Zapisz sobie te błędy. Skasuje je i zobacz czy przy ponownym sprawdzeniu wrócą zaraz po przejechaniu niewielkiego kawałka drogi.
Awaria samochodu w weekend. Jak oszacować koszty? Weekendowa wycieczka to przyjemna wizja spędzenia wolnego czasu. Co jednak zrobić, gdy podczas podróży zepsuje się auto? Bezpieczeństwo pasażerów i kierowcy to podstawa. Później trzeba jeszcze pomyśleć ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.