Cześć mam problem z moim Golfem IV, dokładniej mówiąc z klikający pedałem sprzęgła podczas odpuszczania. Podsyłam linki z filmikami oraz proszę o pomoc co z tym zrobić, czy da się to zrobić samemu czy do mechanika?
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
A można nasmarować nie tę sprężynę tylko ten bolec co wchodzi i wychodzi? silikonem spryskac czy to nic nie da? Dzwięk pochodzi wg mnie z tego miejsca bo jak dotykam ten plastik to tam odczuwalne jest to klikanie, chyba ze po tym bolcu rezonuje do tego plastiku?
Nic to nie da raczej bo to nie bolec klika tyko jeżeli już wewnątrz tej pompy sprzęgła. Tam chyba zresztą widać, że jest jakiś smar na załączonym filmie.
Zobacz jeszcze czy to nie klika ten element ustalający przy pedale sprzęgła [link do oferty na Allegro wygasł] On jest połączony z trzpieniem tej pompy przy pedale.
No jakiś smar na tym bolcu jest a do czego to może w takim razie byc?
Ok to po pracy zobaczę jedno i drugie i dam znać czy udało mi się ustalić coś bez rozbierania pedału. Nie jestem mechanikiem więc sam pewnie nie wymieniłbym pompy sprzęgła ani tego elementu prawda?
Rozkrecilem ten plastik co przyslania pedaly aby dotrzec i wg mnie na 90% to ta pompa klika. Czy moze sie cos stac jak ona tak klika czy to niczego zlego nie zwiastuje?
Żółta naklejka PLK PKP - krzyż św. Andrzeja Być może nie wszyscy wiedzą, że w roku 2018 PLK PKP zapoczątkowało akcję " żółta naklejka PLK " O co chodzi? O ważną rzecz, ratującą zdrowie a nawet życie. Jak wszyscy uczestnicy ruchu drogowego wiedzą, a przynajmniej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.