Mazda 6 czy Opel Insignia

05 Wrz 2012, 18:30

Witam,

zastanawiam się nad zakupem nowego samochodu, póki co biorę pod uwagę:
Mazda 6 (2008-09) 2.0 TDci (140KM) lub Opel Insignia (2008-09) 2.0 CDTI (130KM).
Oba auta posiadają bogatą wersję wyposażenia itp, lecz ważna dla mnie jest kwestia bezawaryjności.. Opinie na temat samochodów są różne, cena jest podobna około 50 tyś złotych, dlatego wolałbym wybrać lepszy.

Pozdrawiam.
braianrp
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 2008
Auto: AR 156 1.9 JTD

05 Wrz 2012, 19:57

Mój wybór to Opel Insignia
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Wrz 2012, 20:05

Ja osobiście wziąłbym Mazdę, bo Insignia jest bardziej problemowa od 6tki. Jednak oba będą wymagały specjalnej troski z tymi silnikami, gdyż te diesle są drogie w serwisowaniu i nie nastawiaj się na przebiegi poniżej 200k co oznacza koszty w przypadku nowoczesnych ropniaków.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...