Mazda 6 czy volvo v70 II , a może jeszcze coś innego ?

12 Sty 2016, 23:52

witam, szukam auta które jest przede wszystkim dużym kombi, takim jak volvo v70 II lub mazda 6, głównym kryterium oprócz wielkości jest dla mnie niezawodność silnika, i ogólnie niezawodność jako taka, interesują mnie tylko silniki benzynowe, w modelu Volvo v70 II mam na myśli 2.4 benzyna 140km, w mazdzie 6- 2.0 MZR, budżet jaki moge przeznaczyć to 12 000 zł, które z tych dwóch było by bardziej niezawodne ? a może macie inne propozycje aut z segmentu dużych kombi które według was były by dobre?
devc
Nowicjusz

Auto: nie mam

13 Sty 2016, 00:15

Volvo v70 z tym silnikiem to ciut nie idealny wybór, ale 12tys zł może być trochę przy mało na dobry egzemplarz nawet z początków produkcji.
Kombi jakie polecę od siebie:

-Skoda Octavia I 2.0 lub 1.8T - za 12tys znajdziesz zadbany egzemplarz,
-BMW E46 318i wersja 118km lub 143km.
jankes83

13 Sty 2016, 05:59

Mazda i Volvo za 12 tys zł nie będą niezawodne, gdyż kupisz zaniebdane egzemplarze. Lepiej wybrać Toyotę Avensis I, Mitsubishi Galant, Citroen C5, Ford Mondeo Mk3, Mercedes S210.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
    Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...
    Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
    Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...