Mazda 6 II vs Audi A4 b7,b8 vs audi a6 c5

17 Sie 2016, 18:08

dzida napisał(a):tylko w tym problem, że wtryski tyle kosztują, a baterie nie - zadzwoń jednak do obydwu ASO

Nikt normalny nie kupuje nowych wtryskow do 10letniego samochodu, a jak padnie bateria w takim wynalazku to raczej ciezko o uzywana.
dzida napisał(a):Tak sobie tłumacz, bo ani to nie było przedstawiciela, ani olewane serwisowo - one po prostu takie są

Taaa, a ten passat i tysiace innych to przez przypadek pol miliona w 5lat zrobil :yes: [link do mobile.de wygasł]
dzida napisał(a):nie gadaj tylko sam poszukajIS

Specjalnie poswiecilem dwie minuty i prosze, a to tylka jedna strona i mazda...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

17 Sie 2016, 18:17

959 napisał(a):Argument jest swietny, bo jezdzilem taka honda(a moze nawet nowsza) i ten samochod nie ma w sobie absolutnie nic. Wyje, nie jedzie, trzepie na dziurach i duzo pali. Jeszcze jakie chore pieniadze za to placa, niesamowite. To juz jakikolwiek francuz ma wiecej gracji.

Coś w tym niestety jest. Hondy to niezawodne samochody, mechanicznie nie do zdarcia, ale zawieszenie (głośna praca, twardość=telepanie na dziurach), wyciszenie (kiepskie nawet w Accordzie w porównaniu choćby do mojej służbowej Insignii - E-klasa to musi być już przepaść), jakość wykonania wnętrza (słabej jakości plastiki, kiepski poziom spasowania) to żadna rewelacja - niemiecka konkurencja jest pod tym względem dużo lepsza. Jednak wszystko kwestia tego co dla nas jest najważniejsze przy wyborze samochodu.
Mój sąsiad ma Accorda VII i pod ww. względami moja była służbówka (Mondeo IV) i obecna nad nią górują. Fordem jeździ się dużo lepiej niż Accordem, a ma o wiele bardziej komfortowe zawieszenie (takie twardo-miękkie). Nie zgodzę się natomiast z twierdzeniem, że Accord "nie jedzie" - jak się potrafi jeździć wysokoobrotową benzyną to nawet z podstawowej benzynki można dużo wykrzesać :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

17 Sie 2016, 18:27

959 napisał(a):Nikt normalny nie kupuje nowych wtryskow do 10letniego samochodu, a jak padnie bateria w takim wynalazku to raczej ciezko o uzywana.

i weź pod uwagę, że zepsuta bateria to niech będzie przypadek 1 na 300tys. Zużyty wtryskiwacz to 1 na 5?

959 napisał(a):Taaa, a ten passat i tysiace innych to przez przypadek pol miliona w 5lat zrobil :yes:

Passat jest z 2011r. czyli z poprawionym napędem pompy oleju... Już Ci o tym opowiadałem, pamiętasz?

959 napisał(a):Specjalnie poswiecilem dwie minuty i prosze, a to tylka jedna strona i mazda...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ywjEN.html

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ypl2x.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ylolR.html

3szt. z czego dwie służyły do upalania (MPS i MX-5). Najlepsza śpiewka, że żona jechała na zakupy :mrgreen:
A tak poważnie to tutaj nie raz było, że 2,3 Madzi też ma wadę fabryczną i jakoś tego nikt nie wychwycił :yes:

Moja stronniczość charakteryzuje się tym, że opisałem 2,0TDI CR od 2010r. są poprawione 1,8TSI od 2013r. też, 2,3 Madzi ma wadę tak jak 2,5 Subaru, czy 2,2d Toyoty. Nawet opisuje, że Accordy VII 2,0 miały wadliwe wałki rozrządu. Nie uogólniam w następujący sposób: "ja też znajdę zatarty jakiś benzyniak japoński na poparcie mojej teorii". Ogólnie jak coś wklejasz to musisz umieć to uargumentować.

lysy30, którego Accorda opisujesz? VII czy VIII?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Sie 2016, 18:42

dzida napisał(a):lysy30, którego Accorda opisujesz? VII czy VIII?

VII, ostatni rok produkcji (2008). Z VIII nie miałem styczności.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Sie 2016, 18:48

łysy30 napisał(a):VII, ostatni rok produkcji (2008). Z VIII nie miałem styczności.

a to się wcale nie dziwię, bo jednak ok. 5 lat w konstrukcji jest odczuwalne do Mondeo i Insigni szczególnie w materiałach i wyciszeniu :)

Mnie zaskoczyło wnętrze VIII po 400tys. km gdzie oznakiem był przetarty mieszek zmiany biegów i w sumie tyle, choć nie nastawiałem się na rewelację we wnętrzu. Ostatnio przejechałem się Legendem z 2008r. to miał pękniętą skórę na podłokietniku, a tak też ok - niestety nie spojrzałem na przebieg, bo byłem tak podjarany i tylko kilka km zrobiłem :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Sie 2016, 18:57

dzida napisał(a):a to się wcale nie dziwię, bo jednak ok. 5 lat w konstrukcji jest odczuwalne do Mondeo i Insigni szczególnie w materiałach i wyciszeniu

No ale np. takie Exeo (które kilka miesięcy temu testowałem) jeśli chodzi o komfort, wyciszenie czy jakość "plastików" sprawia lepsze wrażenie od Accorda VII, a to przecież Audi A4 B6. Zawieszenie w Mondku mk3 też ciszej pracuje niż w Accordzie, reszta (plastiki, wyciszenia) faktycznie będzie na minus.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...

17 Sie 2016, 19:02

Tylko w Exeo oni wsadzili wnętrze z A4 Cabrio trochę szlachetniejsze na tamte czasy. Jeśli chodzi o wyciszenie to A4 było całkiem ok szczególnie, że VAG, co każdy lifting dokłada nowe maty wygłuszające - tutaj się przekonałem jak przejechałem się Octavią przed liftem i po lifcie, gdzie te druga zdecydowanie lepiej wypadała nie tylko, że miała już 1,6 TDI CR zamiast głośnych pompowtrysków. (szum powietrza i opon)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Sie 2016, 20:04

959 napisał(a):Specjalnie poswiecilem dwie minuty i prosze, a to tylka jedna strona i mazda...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ywjEN.html

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ypl2x.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ylolR.html

Wbrew pozorom to potrafisz dłubać w necie ale tylko jak chcesz udowodnić max głupie teorie ... i co ciekawe jak rozmawialiśmy o łańcuchach rozrządu m113 to wiedza była Ci obca (ta internetowa) ale jak wyszukać aukcyjnego Lexa od handlarza kupionego przez handlarz jak się okazało z rozładowanym aku to potrafiłeś znaleźć tylko interpretacja poszła na mierny +.

I tak sobie pomyślałem może chcesz linki z tego samego forum :?: Odszukam Ci Pana który po wieloletniej przygodzie z LSami zdecydował się zamienić na MB S w221... a może chcesz jeszcze jednego Pana jak miał też w221 tylko że ten jest mechanikiem od dziwnych i drogich aut... więc jego wypowiedzi też są interesujące.

Tu dla odmiany chciałeś być taki hoop siup do przodu i wyłuskałeś 3auta... z czego każde z nich znowu ma dziwna historię która Cię nie interesuje...
A więc miły Panie np: MPSem tym z linka interesował się mój kolega któremu pomagam wybrać auto i samochód jest ok. ale silnik został poddany jedynie kilkukrotnemu spalaniu stukowemu po tym jak następny raz został zatankowany nie takim paliwem jak producent przewidywał no i na stacji której nazwa nic nam nie powie :D zresztą to dopiero wyszło podczas kolejnej rozmowy jak coś przerywało a się dalej jechało :ok:
Tak więc jak masz wątpliwości to weź swojego cdi jedź i kup ruskiej ropy i zatankuj jak rozwalisz silnik to też będziesz mówił ze jesteś sprytny :?: :ok:

Więc postaraj się lepiej i jak coś wklejasz to przeprowadź interpretacje jak nie potrafisz tego zrobić poproś to Ci ktoś pomoże.

p.s.

Tym aku do hybrydy RXa to wiesz... nie ma co się podniecać bo w aso po zniżkach kosztuje około 13k i starcza hmmm... nie wiadomo na ile bo średnio się psują ju noł :D
Więc może jak jesteś taki skrupulatny to przypomnij sobie że rozmowa o aku do hybrydy była przy Twoim oznajmianiu jak to taniej wyjdzie ML od RX 400h po czym ja pojechałem z ViNem kolegi od 400h (notabene już dokształcony na własnej kieszeni taniości tdi :ok: ) i sprawdziłem. Okazało się że przy mini serwisie Lex w/g cen z ASO wychodził taniej niż ML przy syfach z allegro... więc proszę Cię przestań ciągle stwierdzać coś w systemie 0/1 czyli jak racja to tylko moja bo to wychodzi tak samo jak z twoimi linkami z całego netu...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe